Πολιτική

Τηλεοπτικές άδειες: Στη Βουλή σήμερα η τροπολογία του νόμου Παππα

Τηλεοπτικές άδειες: Στη Βουλή σήμερα η τροπολογία του νόμου Παππα
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν την τροπολογία του νόμου Παππά, με τις νέες ρυθμίσεις για τις τηλεοπτικές άδειες, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι ο πολυσυζητημένος διαγωνισμός θα έχει κλείσει μέσα στο 2017.

Ο Νίκος Παππάς παρουσίασε την τροπολογία για τη διαγωνιστική διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών στη Βουλή και επεσήμανε ότι εντός των επόμενων ημερών το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα δημοσιεύσει την προκήρυξη του διαγωνισμού, ο οποίος μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους.

«Ως το τέλος του έτους – δεν νομίζω ότι θα μπούμε στο επόμενο – θα μπούμε στην πολυθρύλητη διαγωνιστική διαδικασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νϊκος Παππάς για τον νόμο του περί τηλεοπτικών αδειών. 

Απευθυνόμενος δε, στα κόμματα της αντιπολίτευσης, κάλεσε τους βουλευτές να αφήσουν τις περιστροφές καθώς δεν πρέπει κανείς εκ των ενδιαφερομένων καναλαρχών να βρει πολιτικό αποκούμπι στη Βουλή.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι οι νέες αλλαγές στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες προέκυψαν μετά από στενή συνεργασία και εξαντλητικό διάλογο με το ΕΣΡ και πρόσθεσε «Με την τροπολογία καταργείται η κατηγορία θεματικού προγράμματος. Όποιος θέλει να έχει ειδησεογραφικό πρόγραμμα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή την διαδικασία. Αρα αυξάνεται και η αξία της άδειας. Είμαι αισιόδοξος για καλά αποτελέσματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments