Γεύση

Όλα έτοιμα για την 4η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς

Όλα έτοιμα για την 4η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς
Στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιείται την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου η 4η Γιορτή Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου-Ελιάς.

Στόχος της η 4ης Γιορτής Πορτοκαλιού-Μανταρινιού-Ακτινιδίου-Ελιάς είναι η γνωριμία του κοινού της πρωτεύουσας με τα χαρακτηριστικότερα προϊόντα του κάμπου της Άρτας, καθώς και η προβολή των προϊόντων και της Άρτας στο Αθηναϊκό κοινό.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων, με τη συνδιοργάνωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενημερωτική ημερίδα με ομιλίες για την αξία των προϊόντων της Άρτας και του κάμπου της περιοχής, καθώς και σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, βραδιά γευσιγνωσίας με συνταγές που θα βασίζονται στα υλικά στα οποία είναι αφιερωμένη η Γιορτή.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου στις 17:30 (στις αίθουσες 2 και 3 του Ζαππείου). Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εισηγήσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Δύο ημέρες αργότερα, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί, στη Γραμμενίτσα θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος της Γιορτής, στο οποίο, ως είθισται τα τελευταία χρόνια, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα μαγειρέψουν συνταγές βασισμένες στο πορτοκάλι, στο μανταρίνι, στο ακτινίδιο και την ελιά και θα αξιολογηθούν από τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play