Πολιτική

Υπουργείο Εργασίας για “Εργάνη”: Η ΝΔ επιχειρεί να υποβαθμίσει την επίδοση του φετινού δεκάμηνου

Υπουργείο Εργασίας για “Εργάνη”: Η ΝΔ επιχειρεί να υποβαθμίσει την επίδοση του φετινού δεκάμηνου
"Η ΝΔ δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι επί των ημερών της έφτασε την ανεργία στο αρνητικό ρεκόρ του 27,9% και την παρέδωσε υψηλότερη απ’ ό,τι την παρέλαβε, ενώ σήμερα η ανεργία έχει μειωθεί στο 20,6% και οι άνεργοι είναι λιγότεροι από ένα εκατομμύριο για πρώτη φορά μετά το 2011" αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας.

"Η αξιωματική αντιπολίτευση που ως κυβέρνηση διέταξε με νόμο τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 32%, που υπόσχεται στους εργαζόμενους τον "παράδεισο" των ατομικών συμβάσεων και της ελαστικής εργασίας, επιμένει να προκαλεί τον κοινό νου με ανακοινώσεις που δεν πείθουν κανέναν" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "η ΝΔ θέλει να ξεχάσουμε την επίδοση που πέτυχε η ίδια το δεκάμηνο του 2012 με αρνητικό ισοζύγιο -16.827 θέσεων εργασίας, στις ροές μισθωτής απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα, και επιχειρεί να υποβαθμίσει την επίδοση του φετινού δεκάμηνου η οποία είναι θετική, η υψηλότερη από το 2001 και διαμορφώνεται στις +167.451 νέες θέσεις εργασίας.

Η ΝΔ δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι επί των ημερών της έφτασε την ανεργία στο αρνητικό ρεκόρ του 27,9% και την παρέδωσε υψηλότερη απ’ ό,τι την παρέλαβε, ενώ σήμερα η ανεργία έχει μειωθεί στο 20,6% και οι άνεργοι είναι λιγότεροι από ένα εκατομμύριο για πρώτη φορά μετά το 2011.

Η ΝΔ θέλει να κρύψει ότι με νόμους δικούς της και του ΠΑΣΟΚ και επί των ημερών τους, οι μισθοί μειώθηκαν δραστικά, οι συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση εκτινάχθηκε, οι εργαζόμενοι έγιναν ο αδύναμος κρίκος στους χώρους δουλειάς. Αυτό το μοντέλο εργασίας και ανάπτυξης υπερασπίζεται και σήμερα.

Η ΝΔ ανακυκλώνει αποτυχημένα επιχειρήματα, είναι η μόνη τακτική που της έχει απομείνει μέχρι να κουραστούν και οι ίδιοι οι εμπνευστές της".

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments