Πολιτισμός

Η “Φθινοπωρινή Ιστορία” του Αλεξέι Αρμπούζωφ επιστρέφει στην Ελλάδα 40 χρόνια μετά και ανεβαίνει στο Θέατρο Αλκμήνη

Η “Φθινοπωρινή Ιστορία” του Αλεξέι Αρμπούζωφ επιστρέφει στην Ελλάδα 40 χρόνια μετά και ανεβαίνει στο Θέατρο Αλκμήνη
Πρεμιέρα στο Θέατρο Αλκμήνη θα κάνει στις 12 Δεκεμβρίου η θεατρική παράσταση "Φθινοπωρινή Ιστορία" του Αλεξέι Αρμπούζωφ με τους Άννα Παπαμάρκου και Χάρη-Εμμανουήλ Αγγουράκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στην Ελλάδα η Άννα Παπαμάρκου σκηνοθετεί στο θέατρο Αλκμήνη την "Φθινοπωρινή Ιστορία" το τρυφερό έργο του Α. Αρμπούζωφ με την ίδια και τον Χάρη-Εμμανουήλ Αγγουράκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

Από το 1977 μέχρι σήμερα, το έργο έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, συναρπάζοντας το ελληνικό κοινό με την τρυφερότητα, την κωμική σπιρτάδα και τους κινηματογραφικούς του ρυθμούς. Μετά την επιτυχία της Νοσταλγού του Α. Παπαδιαμάντη, η Άννα Παπαμάρκου προσεγγίζει το έργο του Α. Αρμπούζωφ με την ίδια ευαισθησία και πίστη στην ικανότητα του κάθε ανθρώπου να εξελίσσεται προς την Ευτυχία.

Το έργο πραγματεύεται ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα της εποχής μας: την έλλειψη συντροφικότητας. Η μοναξιά, μέσα σ’ έναν κόσμο απίστευτης αλληλεπίδρασης και κοινωνικότητας, είναι πιο βαθιά και η ανάγκη για ανθρώπινη ουσιαστική επικοινωνία γίνεται πιο επιτακτική.

Στη «Φθινοπωρινή Ιστορία», ο Αλεξέι Αρμπούζωφ με οξυδερκείς διαλόγους και λεπτό χιούμορ, αγγίζει με ευαισθησία αυτό το κρίσιμο θέμα και καταφέρνει αριστοτεχνικά να υπενθυμίσει ότι η ζωή βρίσκεται στην κάθε στιγμή. Το έργο είναι ένας ύμνος στην ευγνωμοσύνη για τις απλές, αλλά ουσιαστικές χαρές, που αποκαλύπτει η ζωή όταν τη μοιραζόμαστε. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά…

Εκείνος, ο Ροντιόν, είναι σοβαρός, τυπικός, και ευέξαπτος. Έχει χάσει νωρίς τη γυναίκα του και έκτοτε ζει μοναχικά αφοσιωμένος στην ομαλή λειτουργία του παραθαλάσσιου ιαματικού κέντρου, στο οποίο είναι αρχίατρος.  Εκείνη, η Λίντια, πρώην αρτίστα, είναι εύθυμη και εξωστρεφής, παρ’ όλες τις απώλειες στη ζωή της. Αποφασισμένη να χαρεί κάθε στιγμή, έρχεται για αναψυχή και παραβαίνει όλους τους κανόνες του ιαματικού κέντρου.

Η πρώτη τους συνάντηση είναι μια μετωπική σύγκρουση στα όρια του κωμικού. Το ίδιο και η δεύτερη. Η εκρηκτική τους χημεία παρακινεί την περιέργεια του ενός για τον άλλο. Σύντομα αρχίζουν να δημιουργούν γέφυρες μεταξύ τους και ανακαλύπτουν πως βαθιά μέσα τους σιγοκαίει η ίδια ανάγκη του κάθε ανθρώπου: ν’ αγαπήσει και ν’ αγαπηθεί … 

Οι συντελεστές της παράστασης:

Συγγραφέας: Αλεξέι Νικολάγιεβιτς ΑρμπούζωφΜετάφραση: Λέιλη ΤσότσουΑπόδοση: Άννα ΠαπαμάρκουΣκηνοθεσία: Άννα ΠαπαμάρκουΜουσική: Πέτρος ΞουραφάςΣκηνικά: Δημήτρης ΠολυχρονιάδηςΦώτα: Ελευθερία ΝτεκώΚοστούμια: Ιωάννα ΤιμοθεάδουΦωτογράφηση: Studio ΚΟΡΕΣΗΣΕπικοινωνία: Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας

Παίζουν :Άννα Παπαμάρκου, Χάρης-Εμμανουήλ Αγγουράκης

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι – μετρό Κεραμικός, Πρεμιέρα: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, Παραστάσεις: Σάββατο στις 18.15 & Κυριακή στις 21.15, Ηλεκτρονική Προπώληση: viva.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments