Ελλάδα

UPD: Νέα Πέραμος, Μάνδρα Αττικής: 15 νεκροί, 17 τραυματίες και 2 αγνοούμενοι από την βιβλική κακοκαιρία (pics & vid)

UPD: Νέα Πέραμος, Μάνδρα Αττικής: 15 νεκροί, 17 τραυματίες και 2 αγνοούμενοι από την βιβλική κακοκαιρία (pics & vid)
Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας που χτύπησε τη Νέα Πέραμο, την Μάνδρα και ολόκληρη την Δυτική Αττική. Ο τραγικός απολογισμός έχει φτάσει στους 15 νεκρούς, από τους οποίους έχουν αναγνωριστεί μόλις οι 6. Την ίδια στιγμή οι περιοχές συνεχίσουν να μετρούν τις πληγές τους.

Νέα Πέραμος, Μάνδρα και Δυτική Αττική ζουν μία ασύλληπτη τραγωδία μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από νωρίς το πρωί την περιοχή. Οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 15, με τους 6 από αυτούς να έχουν αναγνωριστεί ενώ στο Θριάσιο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 17 τραυματίες, με μία γυναίκα να βρίσκεται διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση. Την ίδια στιγμή αγνοούνται ακόμα 3 άτομα ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, μετά τις 18:30, ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 15, 10 άνδρες και 5 γυναίκες.

Στις 17:15 έγινε γνωστό ότι ακόμη ένας άνδρας, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρός από εξωτερικό χώρο, στο 5ο-6ο χλμ. της Μάνδρας-Θηβών, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 14.

Όπως αναφέρουν πηγές Πολιτικής Προστασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως αγνοούμενοι και γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί, εάν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου. 

Περίπου 153 πυροσβέστες βρίσκονται επί ποδός ενώ και οχήματα του στρατού προσπαθούν να περιορίζουν τις ζημιές και να απομακρύνουν τα μπάζα από τους δρόμους.  Από την Περιφέρεια Αττικής, έχει ανακοινωθεί ότι οι περιοχές κρίθηκαν σε έκτακτη ανάγκη ενώ οι κάτοικοι μπορούν να φιλοξενηθούν σε μονάδες στον Μαραθώνα για το δύσκολο βράδυ που ακολουθεί.

Στις 16:38 έγινε γνωστό από τη πυροσβεστική ότι ανασύρθηκαν δυο ακόμη νεκροί, ένας άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο σπιτιού στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου στην Μάνδρα και μια γυναίκα ανασύρθηκε από εσωτερικό χώρο επιχείρησης στη συμβολή των οδών Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, επίσης στη Μάνδρα. 

Στις 16:21 έγινε γνωστό ότι ένας ακόμη άνδρας μεταφέρθηκε νεκρός στο Θριάσιο και στις 15:40 σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ μια ακόμη γυναίκα.

Νωρίτερα το πρωί και πριν ακόμα φανεί η εικόνα της τραγωδίας, η Πυροσβεστική γνωστοποίησε ότι εντόπισε πέντε νεκρούς στη Μάνδρα, ενώ το Λιμενικό εντόπισε δύο σορούς, μία στο λιμάνι της Ελευσίνας και μία στη θαλάσσια περιοχή μπροστά στα ΕΛΠΕ. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τρεις άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τους. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, ηλικιωμένος, βρίσκεται σε υπόγειο διαμέρισμα της οδού Παπαδιαμάντη και αυτή την ώρα γίνεται απάντληση υδάτων. Ένας ακόμη ηλικιωμένος αγνοείται σε υπόγειο διαμέρισμα της οδού Παπαδιαμάντη. Αυτή την ώρα γίνεται απάντληση υδάτων στο διαμέρισμα. Λίγο πριν από τις 12:00 σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο τρίτος νεκρός βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου. Πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως μία άτυχη γυναίκα, ηλικίας 75 με 80 ετών, έχασε τη ζωή της στην περιοχή της Μάνδρας, ενώ νεκρός ανασύρθηκε και ένας ηλικιωμένος άνδρας 89 ετών, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο υπόγειο διαμέρισμά του στην οδό Αγαμέμνονος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Ο δεύτερος νεκρός, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένας άνδρας ηλικία 89 χρόνων, ο οποίος ανασύρθηκε από ημιυπόγειο διαμέρισμα. Ο τρίτος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών.

Επίσης, δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν με υποθερμία στο νοσοκομείο και υπάρχει και ένας τραυματίας. Οι περιοχές κρίθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους. 

H Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου έχει μετατραπεί σε ποτάμι, ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο 39ο χλμ., στο ύψος της Νέας Περάμου.

Και αύριο κλειστά τα σχολεία

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, που μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στις περιοχές που επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία.

Χωρίς νερό και ρεύμα πολλές περιοχές

Την ίδια ώρα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που από το μεσημέρι ξαναχτυπά με σφοδρότητα την περιοχή πολλές περιοχές σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, λόγω καταστροφών στα δίκτυα. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Μαγούλα

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η πρωτοφανής κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές, με εγκλωβισμούς ανθρώπων σε κτίσματα και οχήματα.

Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της διεύθυνσης Γιάννα Τσούπρα, διενεργούν ήδη αυτοψίες. Παράλληλα, με σωστικά συνεργεία συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής η οποία από νωρίς το πρωί δέχεται εκατοντάδες κλίσεις ενώ σκαπτικά μηχανήματα ενεργούν για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά. Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Τόσκας και κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχήΟ πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση. Στην περιοχή πρόκειται να μεταβεί ο ίδιος ο Ν. Τόσκας και κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών ενώ νωρίτερα στη γέφυρα της Ελευσίνας βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της διεύθυνσης Γιάννα Τσούπρα, διενεργούν ήδη αυτοψίες. Παράλληλα, με σωστικά συνεργεία συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής η οποία από νωρίς το πρωί δέχεται εκατοντάδες κλίσεις ενώ σκαπτικά μηχανήματα ενεργούν για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά. Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Ήδη μετά την πρώτη εικόνα στα γραφεία της ΠΕ Δυτ. Αττικής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την εκτίμηση και τον προγραμματισμό των δράσεων. Νωρίτερα απεγκλώβισαν εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στη Μάνδρα όταν ο τοίχος του εργοστασίου στην αποθήκη υποχώρησε από τα ορμητικά νερά, ενώ το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο».

Διακοπή κυκλοφορίαςΑπό τις 10 το πρωί- λόγω συσσώρευσης υδάτων πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήματα της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι λόγω της ισχυρής νεροποντής έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Όσον αφορά στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θήβας, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας στις 7:45 το πρωί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 2οχλμ στην περιοχή Αγία Σωτήρα Μάνδρας. Η κυκλοφορία διεκόπη και στα δύο ρεύματα.

Η ανακοίνωση της περιφέρειας Αττικής«Η Περιφέρεια Αττικής ζητά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των πληγεισών περιοχών από τα πλημμυρικά φαινόμενα Λόγω των σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων, τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων, ύστερα από απόφαση των οικείων δημοτικών αρχών και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γ. Βασιλείου, θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγάρων, και Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν ήδη αυτοψίες για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά ενώ ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν, όπου είναι απαραίτητο και να συνδράμουν τις αρμόδιες αρχές.

Συστήνεται ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων καθώς και ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, οι οποίοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ.

Για οδηγίες αυτοπροστασίας οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας εδώ.

Τέλος, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ευχαριστεί τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν από νωρίς το πρωί, σε δύσκολες συνθήκες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments