Οικονομία

Κοινωνικό μέρισμα: Οι αλλαγές για φοιτητές και νέους γονείς

Κοινωνικό μέρισμα: Οι αλλαγές για φοιτητές και νέους γονείς
Αλλαγές στο κοινωνικό μέρισμα με τους νέους γονείς και τους φοιτητές να εντάσσονται σε νέες λίστες.

Οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα ξεπέρασαν το 1.530.000 ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις που αφορούν τόσο στις οικογένειες με παιδιά που είναι φοιτητές, όσο και τους νέους γονείς.

Για το κοινωνικό μέρισμα ήδη έχουν εγκριθεί περισσότερες από 200.000 αιτήσεις ενώ σε αναμονή βρίσκονται άλλες 150.000. 

Νέοι από 18 ως 25 ετώνΣτην περίπτωση που τα παιδιά είναι φοιτητές, είτε πέρασαν φέτος στο πανεπιστήμιο, είτε τα περασμένα χρόνια θεωρούνται προστατευόμενα μέλη και δεν χρειάζεται να κάνουν δήλωση συναίνεσης για να συμπεριληφθούν στην αίτηση των γονέων τους. Προϋπόθεση είναι οι φοιτητές να μην έχουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα.

Εάν όμως δεν πρόκειται για φοιτητές θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν την αίτηση ότι συναινούν να συμπεριληφθούν ως φιλοξενούμενοι στη δήλωση που θα κάνει ένας από τους γονείς τους.

Οι νέοι γονείςΓια τους γονείς που απέκτησαν τέκνο το οποίο δεν φαίνεται στα στοιχεία του 2016 με βάση τα οποία θα γίνει και ο υπολογισμός του Κοινωνικού Μερίσματος, για όσους δηλαδή απέκτησαν παιδί μέσα στο 2017, θα δοθεί άμεσα η δυνατότητα τροποποίησης της οικογενειακής κατάστασης. Έτσι οι νέοι γονείς θα μπορέσουν να πάρουν μεγαλύτερο ποσό από αυτό που προβλέπεται με βάση την οικογενειακή τους κατάσταση του 2016.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments