Αυτοδιοίκηση

Δήμος Καλαμάτας: Ο πρώτος δήμος που θα αντικαταστήσει τα φώτα δρόμων με LED

Δήμος Καλαμάτας: Ο πρώτος δήμος που θα αντικαταστήσει τα φώτα δρόμων με LED
Σύμβαση έργου για την αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας, υπέγραψε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Πρωτεύς» ΑΤΕΕ υπέγραψαν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 σύμβαση, που αντιστοιχεί σε ποσό 5.798.710 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για την πραγματοποίηση του έργου «Αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου Καλαμάτας με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας με τη μείωση κόστους λειτουργίας».

Ο Δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε: «Είμαι ευτυχής για το γεγονός ότι ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που εισάγει καθολικά την τεχνολογία των LED. Σε λίγους μήνες, όλα τα φωτιστικά σώματα του Δήμου, περί τα 15.000, θα έχουν αντικατασταθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται οικονομικά και περιβαλλοντικά.

Η εταιρεία είναι ο «Πρωτεύς», που πρώτη ξεκινά αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο καιρό θα ακολουθήσει ολόκληρη η Ελλάδα. Γίνονται προσπάθειες από πολλές πόλεις.

Η εταιρεία έχει αναλάβει για δέκα χρόνια τη συντήρηση. Τα προβλήματα, οι διαμαρτυρίες και οι ζημιές, όλα αυτά τα οποία υπήρχαν και ταλαιπωρούσαν το κοινό και γέμιζαν ευθύνες και στενοχώρια το Δήμο, σταματούν. Η νέα τεχνολογία θα επιλύσει πάρα πολλά προβλήματα.Θέλω να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, το Διευθυντή και τους ηλεκτρολόγους μηχανικούς, για την προσπάθεια που κατέβαλαν, γιατί δεν είναι καθόλου λίγο η πόλη να πρωτοπορήσει σε αυτόν τον τομέα. Αυτό οφείλεται σε αυτή την Υπηρεσία, η οποία ακούει πολλές φορές διάφορα, τις περισσότερες φορές άδικα. Το γεγονός ότι κατόρθωσε αυτό τον άθλο, κυριολεκτικά, είναι προς τιμήν της Υπηρεσίας και του Δήμου και τους ευχαριστώ δημόσια για τις προσπάθειες που κατέβαλαν επί τρία χρόνια, ώστε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο".

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments