Αθλητισμός

Άρης: Δηλώσεις με νόημα από Μυροφορίδη

Άρης: Δηλώσεις με νόημα από Μυροφορίδη
Ο τεχνικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη μίλησε για όλους και για όλα.

Σε μια απολογιστική συνέντευξη για το πρώτο μισό της χρονιάς στον Άρη αλλά και τη μετέπειτα πορεία του συλλόγου, προχώρησε ο τεχνικός διευθυντής των ”κιτρίνων”, Παύλος Μυροφορίδης, στον ”αέρα” του ”Libero 107.4 FM”. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Εάν κέρδιζε ο Άρης στα δύο παιχνίδια που είχε απώλειες: «Δεν υπάρχει ασφάλεια. Μόνο όταν τελειώσεις και μαθηματικά τον στόχο σου. Δεν θεωρώ ότι είμαστε άσχημα. Όταν για 90 λεπτά είσαι στεναχωρημένος που δε κέρδισες και για 5 λεπτά ευχαριστημένος που δεν έχασες, είσαι καλά. Για να δούμε και τα πράγματα όπως έχουν, αυτοί που κάνουν τη δική μου δουλειά και το προπονητικό τιμ, το αναλύουν 10 φορές. Έφτασα σπίτι στις 21:30, το ξαναείδα και κοιμήθηκα. Στη ζωή μας πρέπει να μη κοιτάμε το αποτέλεσμα, αλλά και τι γίνεται γύρω μας. Είμαστε σε πολύ καλό σημείο».

Για τη σύγκριση με την περσινή ομάδα μετά την ισοπαλία: «Αν σκεφτόμαστε το σήμερα βασισμένο στο παρελθόν θα έχουμε πρόβλημα. Αν το δούμε όπως είναι σήμερα, είμαστε ιδανικά».

Για τον αν η ενίσχυση βάλει σε κίνδυνο τον Άρη: «Κανείς από εμάς δεν θα πει όχι αν μπορεί να βελτιώσει την ομάδα του. Το δεύτερο κομμάτι είναι να πούμε όχι αν είναι να βάλουμε σε ρίσκο το οικοδόμημα. Δεν πρέπει να βάλεις σε ρίσκο το οικοδόμημα, αλλά να το στηρίξεις. Όποιος δεν είδε ότι ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα στην Β εθνική, είναι τυφλός. Και μιλάμε για διάρκεια και προσπάθεια. Πρέπει να στηρίξουμε πρώτα το υπάρχον και μετά να το βελτιώσουμε. Αν μπούμε σε διαδικασία μεταγραφολογίας, θα κάνουμε έγκλημα. Προτιμώ να έχουμε καλά, αυτά τα παιδιά που έχουμε. Αυτή τη στιγμή, η διοίκηση πληρώνει τη περσινή ομάδα, πληρώνει τη φετινή ομάδα και θέλουμε να πάρουμε και άλλους. Να βάλουμε το φιτίλι μόνοι μας και να περιμένουμε ποιος θα έρθει να το ανάψει. Ήρθα να δουλέψω με ειλικρίνεια και να μη κάνω λάθη που τα γνωρίζω πριν τα κάνω. Να είστε σίγουροι ότι δε νιώθω πίεση γιατί κάνω τη δουλειά μου καθαρά. Ξέρω πως θα βοηθήσω την ομάδα μου. Γιατί τα έσοδα σου να μη τα ρίξεις στο Βικελίδης και το Ρύσιο; Είναι καλή η κουβέντα, αλλά δε με ενδιαφέρει. Το εύκολο είναι να δημιουργήσεις πίσω σου τη νύχτα και να τους πεις σκάψε στο βουνό και βρες να πληρωθείς. Παίρνουμε 5 παίκτες, όλα καλά και ωραία και στο τέλος της ημέρας χρωστάμε 500 χιλιάδες. Αν ξέρεις τι κάνεις, δημιουργείς κάτι καλό. Σίγουρα η ομάδα μπορεί να χρειαστεί 1-2 παίκτες. Η προσπάθεια μέχρι τώρα είναι παραπάνω από εξαιρετική. Όποιος ξέρει ότι υπάρχει μόνο η νίκη, αποτυχημένος θα είναι. Αυτοί που ξέρουν ότι υπάρχουν και τέτοια αποτελέσματα πάνε μπροστά».

Για την ασφάλεια που έχει με τους παίκτες: «Όταν ήρθα στον Άρη, ήξερα τι θα χρειαστώ τον Δεκέμβριο. Πρέπει η ομάδα να είναι διασφαλισμένη και με υγεία. Εγώ με τα παιδιά που έχουν την ομάδα πρώτη και παλικαρίσια, με μείον 3-4 πέναλτι που δεν έχουμε μιλήσει γιατί δεν μας ενδιαφέρει, νιώθω ασφάλεια. Έχω μάγκες και παλικάρια.

Για τους παίκτες που δε μπορούν: «Σήμερα μίλησα με τον προπονητή. Δεν γίνεται να μην μπορούν. Ο Καπνίδης είναι ένας παίχτης που κάνει τον αγώνα του. Το να είναι ένας προπονητής που προσπαθεί να προσαρμόσει τα θέλω του μέσα σε μια ομάδα, είναι το ποδόσφαιρο. Για εμένα οι επιλογές που δε βγαίνουν, πρέπει να παίξουν. Στο κομμάτι αυτό πρέπει να ξέρεις πως το λες. Μια ομάδα δεν είναι μόνο αυτοί που παίζουν. Πριν χρόνια είχα πάρει έναν ακριβοπληρωμένο επιθετικό και έπαιζε ως δεύτερος επιθετικός. Η ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα, οι μονάδες δεν μπορούν. Υγεία υπάρχει, και όσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνεται. Με τον ΟΦΗ παίζαμε μονό στο δεύτερο ημίχρονο. Τελειώνει το ματς, μπαίνει στα αποδυτήρια η ομάδα. Ζητάω ένα πράγμα, όταν τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο, μπορούν να είναι ικανοποιημένοι. Ο κόσμος έμεινε εκεί στο τέλος και χειροκρότησε. Όποιος δε θέλει, δε μπορεί να μείνει εδώ. Όλοι αυτοί που ήρθαν φέτος αν φύγουν, και πάλι δε φτάνουν τα περσινά χρωστούμενα».

Για τη περσινή σεζόν: «Θεωρώ ότι έκανα λάθος που δεν έφυγα και εγώ. Αλλά είχα επιλέξει εγώ όλα τα παιδιά».

Για τις αλλαγές του Δημήτρη Σπανού: «Οποιοσδήποτε κάνει μια δουλειά και δε σέβεται την ομάδα και τη δουλειά του, θα αποτύχει. Δεν υπάρχουν πετυχημένες αλλαγές. Ένας προπονητής δεν έχει δικαίωμα να κάνει λάθος; Αυτή τη στιγμή έχει ο Άρης 7 νίκες και 2 ισοπαλίες. Τι να κρίνει μετά το αποτέλεσμα; Και εμείς θέλαμε 9 νίκες. Ζω με την νίκη και είναι θεμιτό να σου ανοίγει η όρεξη. Υπάρχουν μέρες που θα σου δοθεί πίσω αυτό που δε κέρδισες. Θα το πάρουμε κάπου αλλού γιατί έχουμε 60-70% κατοχή και στη συνέχεια θα ανέβουν τα γκάζια. Η ομάδα έχει πάνω από 50% βελτίωση. Βλέπω αυτό που μπορεί να βγάλει κάθε παίκτης. Δε μ’αρέσουν τα μεγάλα λόγια, αλλά είναι του στυλ μου ότι κάθε βδομάδα είναι η τελευταία μου. Αυτή η φιλοσοφία περνάει σε όλους σιγά σιγά».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι πιο ανταγωνιστικό. Υπάρχουν ομάδες καλά δομημένες με νέα παιδιά όπως ο Κισσαμικός. Πέφτουν 6 ομάδες. Όλες οι ομάδες θα παίξουν για να πεθάνουν και ότι γίνει. Δε θα πετάξει κανείς λευκή πετσέτα. Αδιάφορες ομάδες, εκτός από τον Άρη αν κάνει αυτά που πρέπει, δε θα υπάρξουν».

Για τον Δημήτρη Ανάκογλου και την διακοπή του πρωταθλήματος: «Ο Ανάκογλου υπό άλλες συνθήκες είναι παίκτης 11αδας. Είναι ένας γλυκός παίκτης με τη μπάλα. Μακάρι πρώτα ο Θεός να είναι καλά στην υγεία του. Δεν θα βρεις καλύτερο ελεύθερο από τον Ανάκογλου. Ο Πίντο είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθούσε πάρα πολύ. Είναι σημαντικό να νιώσεις σε μια ομάδα ότι τους εμπιστεύεσαι. Αν δεν δείχναμε εμπιστοσύνη σε Καπνίδη και Διαμαντόπουλο, θα είχαμε τρεις στεναχωρημένους. Ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και δε πρέπει να το λέει αλλά να το δείχνει. Οι παίκτες πιστεύουν στην ομάδα, και θα δείτε κάποια στιγμή φοβερά πράγματα. Είναι ευεργετική η διακοπή γιατί θα ξεκαθαρίσει το μυαλό όλων. Κάποιος αθλητής μπορεί να ένιωσε στρες. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να καταστραφείς αν είσαι λίγος».

Για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Θόδωρο Καρυπίδη: «Η συνάντηση μπορεί να γίνει για να βγει φωτογραφία. Μιλάμε όλη μέρα. Αν θέλετε φωτογραφία, να σας στείλω σέλφι. Πλάνο στη Football League, αν δεν υπάρχει από το καλοκαίρι, δεν μπορεί να διορθωθεί τον Δεκέμβρη».

Για τον κόσμο του Άρη: «Το σημαντικότερο είναι αυτός που έρχεται να δει την ομάδα, είναι να έρχεται με την υποστηρικτική διάθεση που είχε με τον ΟΦΗ. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έκανε ο κοσμος. Δεν πιστεύω ότι θα σταματήσει να το κάνει αυτό φέτος. Δεν υπάρχουν τυφλοί».

Και τέλος, έκλεισε με ευχές για τον κόσμο του Άρη: «Να έχουν την υγεία τους, να χαίρονται τις οικογένειες τους και να τους χαίρονται οι οικογένειες τους. Είναι δύσκολα χρόνια για τον Αρειανό, και οπαδικά αλλά και στην επιβίωση σε αυτή τη χώρα. Να είναι καλά και όλα θα γίνουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments