Αθλητισμός

Παύλος Μυροφορίδης: Στο φιλικό με την Μπόκα όλη η Ελλάδα θα καταλάβει πόσο λείπει ο Αρης

Παύλος Μυροφορίδης: Στο φιλικό με την Μπόκα όλη η Ελλάδα θα καταλάβει πόσο λείπει ο Αρης
Ο Παύλος Μυροφορίδης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή AllAboutARIS και τοποθετήθηκε για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, το φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς, την άποψη του για τον Δημήτρη Σπανό αλλά και για το ενδεχόμενο ο Νίκος Γκάλης να δώσει το παρών στο φιλικό με την Αργεντίνικη ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παύλος Μυροφορίδης του Άρη στον "Libero fm 107,4":

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: "Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει φιλοσοφία. Δεν μπορείς να έχεις την αμφιβολία μέσα στην ομάδα. Αν παίρνεις παίκτη κάθε 10 μέρες θα πάρει χρόνο μέχρι να αποκτήσει ομοιογένεια η ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος με τα παιδιά που έχουν έρθει. Όταν τους είπα ότι τους θέλω στον Αρη, οι παίκτες μου είπαν οκ πάμε και δε μου είπαν πόσα θα πάρω. Στην πρώτη μου συνέντευξη είπα κάτι. Είπα ότι πριν λίγα χρόνια δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε ούτε απ’ έξω. Δεν σημαίνει όμως ότι τώρα δεν είμαστε άξιοι να υπηρετήσουμε την ομάδα. Όσοι βρισκόμαστε εδώ τώρα είμαστε άξιοι. Το γήπεδο ή σε κάνει μάγκα ή σε κάνει μπούφο".

Για το Κύπελλο: "Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το κύπελλο είναι καλό γιατί θα μπούμε σε ρυθμό επίσημου ματς. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Εγώ θέλω να κατακτήσω τα πάντα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω σε κίνδυνο την άνοδο. Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη στάση και εικόνα για το τι θέλουμε και πως θα το πετύχουμε. Όταν το μυαλό έχει μπροστά να παίξει κάτι σημαντικό, μπορεί να αμελήσει ένα άλλο. Αν δεν υπάρχει συγκέντρωση, δεν θα πετύχεις. Δουλεύουμε στο μυαλό μας ότι μπροστά μας είναι το ματς με το Αίγιο. Πρέπει να παλέψεις για να κατακτήσεις πράγματα. Η ομάδα δεν είναι 100% έτοιμη ακόμα".

Για την έναρξη του πρωταθλήματος: "Ούτε εγώ, ούτε η Football League μπορεί να απαντήσει. Ελπίζω μετά στις 8 Οκτώβρη. Το θέμα είναι αλλού. Τρεις μήνες παλεύει ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει πλάνο. Ψάχνουμε τώρα τους χορηγούς, τρεις μήνες τι κάναμε; Καίγονται να ξεκινήσει η Super League και όλα τα υπόλοιπα θέματα τα βάζουν κάτω από το χαλάκι. Κάποια στιγμή θα σκάσει αυτό. Όταν το προϊόν χαλάει, τα γήπεδα είναι άδεια και δεν είναι ομάδες όπως ο Άρης και ο ΟΦΗ στην Super League, κάτι δεν πάει καλά".

Για το φιλικό με την Μπόκα Τζούνιορς: "Το σημαντικό εδώ δεν είναι να υπάρχει ικανοποίηση. Το σημαντικό είναι να έρθει ο κόσμος γήπεδο και να ζήσει στιγμές ένδοξες. Να θυμίσει τι λείπει από το Ελληνικό Πρωτάθλημα. Αν θέλουμε να βλέπουμε την αλήθεια, ο Άρης λείπει. Και αυτό θα γίνει πιο έντονο μετά το ματς. Από την Δευτέρα ξεκινάμε να δρομολογήσουμε κάποια θέματα. Εμένα με ενδιέφερε αυτό το παιχνίδι να γίνει για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να ξεκινήσει η αναγέννηση της ομάδας μέσα από τον κόσμο της. Είναι ξεκάθαρο το τι ζήτησα από την Μπόκα. Ζήτησα να μπει στο αεροπλάνο και να μου φέρει το λάβαρο.

Ζήτησα να υποστηρίξει την δική μας προσπάθεια, για να δουν όλοι τον Αρη, να νιώσουν τον Αρη που έρχεται. Το σημαντικό όμως είναι να ξυπνήσει το παρελθόν για να το κάνουμε μέλλον. Με ενδιαφέρει να δώσω τη χαρά στον κόσμο του Αρη, να δείξουμε την εικόνα τι είναι ο Άρης που ξεχάστηκε τα τελευταία χρόνια. Θέλω να δείξουμε τι λείπει αυτή τη στιγμή".

Η σπίθα υπάρχει και αυτό που έγινε χθες είναι πολύ εντυπωσιακό. Ζούμε στην Ελλάδα της κρίσης, που κάποιος δεν μπορεί να πάει ούτε για καφέ. Δεν είναι θέμα ικανοποίησης της ΠΑΕ, είναι θέμα ότι ο κόσμος στηρίζει και ξέρει τι θέλει να κάνει. Οταν αυτή την στιγμή υπάρχουν 45-50 παίκτες στην Μπόκα, αν στη τύχη πιάσω κάποιους με κλειστά μάτια, αυτοί οι παίκτες θα κάνουν την διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα. Το ζητούμενο είναι ο Αρης να πατήσει και να χτίσει πάνω σε αυτό, και να δείξει σε όσους το γυρίζουν από δω και απο εκεί, τι λείπει. Όλα τα γήπεδα είναι απρόσωπα, αλλά το δικό μας ξέρει τι θέλει".

Για το ενδεχόμενο πρόσκλησης του Νίκου Γκάλη: "Είναι ένα θέμα που ασχολείται ο κ. Καρυπίδης. Ξέρω ότι υπάρχει σαν σκέψη, έχουμε συζητήσει για αυτό αλλά δεν ξέρω αν έχουμε εξέλιξη. Θα είναι κάτι πολύ ωραίο, αν έρθει ένας μύθος μέσα στο γήπεδο. Θα ζήσει και πάλι την υποδοχή σαν αθλητής. Καλώς ή κακώς όποιος έχει υπάρξει αθλητής μιας ομάδας, πόσο μάλλον ο Γκάλης που έχει ζήσει ότι έχει ζήσει με τον ΑΡΗ αλλά και με τον κόσμο του, θα είναι κάτι πολύ ωραίο να το ξαναζήσει μέσα στο γήπεδο".

Για την προσθήκη επιθετικού: "Το να έχεις τρεις επιθετικούς, βάση ρόστερ σε μια ομάδα είναι εντάξει. Το να έχεις 2-3 παίκτες σε κάθε θέση, είναι ευτυχία για κάθε προπονητή. Το θέμα είναι να μην πνίξεις παιδιά που πιστεύεις. Το θέμα είναι να πάρουμε αυτό που θέλουμε μέσα από την ομαδικότητα".

Για τις υπόλοιπες ομάδες: "Ο σεβασμός σε κάθε ομάδα είναι γνωστός. Αν εγώ σκέφτομαι τους αντιπάλους όμως, αυτοί τι θα πρέπει να κάνουν όταν έρχονται εδώ; Να κλαίνε; Εγώ πέρσι δεν τρόμαξα με τον Αρη γιατί έβλεπα πράγματα που δεν γίνονταν. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης που θα σε κάνει να πιστέψεις ή όχι".

Για τον Σπανό: "Όταν οι άνθρωποι δεν έρχονται να δοκιμαστούν στα δύσκολα, δεν μπορείς να τους κρίνεις. Εγώ θεωρώ ότι είναι εξαιρετικός προπονητής. Το να πιάσω εγώ ή αυτός, κανείς δεν το ξέρει. Το ότι θα προσπαθήσει όμως, είναι δεδομένο".

Για την οργάνωση: "Γενικά χρειάζεται οργάνωση, γιατί όσο μένεις στάσιμος και δεν εξελίσσεσαι σε όλους τους τομείς, μπορεί να πετύχεις κάτι θετικό αλλά πρόσκαιρα. Ο κ. Καρυπίδης ασχολείται με τον Κούη και εγώ ασχολούμαι με τον κ. Φριλίγγο. Η θέση είναι κενή και πρέπει να την γεμίσουμε με έναν γνώστη. Πρέπει να είμαστε αστακοί σε όλες τις πλευρές. Το σημαντικό είναι ότι ζούμε στη χώρα που ότι δηλώσεις είσαι. Ο Μυροφορίδης δηλώνει άρρωστος με αυτό που κάνει, χωρίς να είναι εγωιστής και κάθε μέρα θέλει να εξελίσσεται για να βοηθάει την ομάδα του. Αυτονόητο στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τίποτα και αν το θεωρεί αυτονόητο μοιραία θα διαψευστεί".

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments