Ελλάδα

Βόμβα στο Εφετείο Αθηνών: Πυροβόλησαν κατά του φύλακα – Τέσσερις οι τρομοκράτες (pics)

Βόμβα στο Εφετείο Αθηνών: Πυροβόλησαν κατά του φύλακα – Τέσσερις οι τρομοκράτες (pics)
Η αντιτρομοκρατική εκτιμά έτσι ότι συμμετείχαν τέσσερα άτομα, που εξαπέλυσαν την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών. Βρέθηκε κάλυκας.

Τέσσερις ήταν οι τρομοκράτες που εξαπέλυσαν την τρομοκρατική επίθεση στο Εφετείο, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε αστυνομικός φρουρός. Ένας κάλυκας που βρέθηκε έξω από το Εφετείο αποδεικνύει πως οι τρομοκράτες πυροβόλησαν εναντίον του αστυνομικού φρουρού.

Ένα κλειστό φορτηγάκι σταμάτησε έξω από το κτίριο και κατέβηκαν δύο άτομα τα οποία τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο του Εφετείου. Ενα ακόμη άτομο περίμενε στο πίσω μέρος του οχήματος και σίγουρα υπήρχε και κάποιος οδηγός. Η αντιτρομοκρατική εκτιμά έτσι ότι συμμετείχαν τέσσερα άτομα, τουλάχιστον, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να βρίσκεται και ο κατασκευαστής… 

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μια βόμβα-σακίδιο, κατασκευασμένη από αμμωνιοδυναμίτιδα ή αλλιώς anfo, η οποία τοποθετήθηκε ακριβώς στην είσοδο του Εφετείου, ένα χώρο κλειστό. Αυτός είναι και ο λόγος που προκλήθηκαν τόσο μεγάλες καταστροφές, λόγω του ωστικού κύματος που δημιουργήθηκε. 

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ για την έκρηξη

Στην ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη .

"Εμείς ενημερωθήκαμε ότι στις 3 παρά 10 το πρωί άγνωστο άτομο ενημέρωσε δύο Μέσα Ενημέρωσης και είπε για τοποθέτηση βόμβας στην οδό Λουκάρεως στο Εφετείο της Αθήνας, έδωσε χρονικό όριο τα 40 λεπτά. Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση από πλευράς μας για τον αποκλεισμό του χώρου. Έφτασε στο σημείο ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και στις 3:25 είχαμε την ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού" είπε ο κ. Χρονόπουλος και πρόσθεσε:

"Φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρή, υπάρχουν αρκετές ζημιές. Είναι ένας ιδιαίτερα συμβολικός στόχος. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει αναλάβει την προανάκριση. Υπάρχει η πληροφορία για δύο άτομα, όλα αυτά ελέγχονται".

Τα τηλεφωνήματα και η έκρηξη

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως, πολύ κοντά στο κτήριο της ΓΑΔΑ.

Η Αστυνομία απέκλεισε εγκαίρως το σημείο, καθώς νωρίτερα, λίγο πριν τις 03:00, είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστου σε γραφεία ιστοσελίδας, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών μέχρι να πραγματοποιηθεί έκρηξη.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωνσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments