Διεθνή

ΗΠΑ: Στο ψυχιατρείο για 25 χρόνια 16χρονη έφηβη – Επιτέθηκε σε συμμαθήτρια της για να κερδίσει την εύνοια φανταστικού χαρακτήρα (pic)

ΗΠΑ: Στο ψυχιατρείο για 25 χρόνια 16χρονη έφηβη – Επιτέθηκε σε συμμαθήτρια της για να κερδίσει την εύνοια φανταστικού χαρακτήρα (pic)
Η 16χρονη Anissa Weier, η οποία επιχείρησε να σκοτώσει μαζί με μια συμμαθήτρια της ένα 12χρονο κορίτσι, πρόκειται να εγκλειστεί σε ψυχιατρείο έως ότου γίνει 37 ετών.

Η μία από τις δύο μαθήτριες, καταδικάστηκε σε εγκλεισμό 25 ετών σε ψυχιατρικό ίδρυμα στις ΗΠΑ, καθώς προσπάθησαν να σκοτώσουν μια συμμαθήτρια τους, για να κερδίσουν την εύνοια ενός φανταστικού χαρακτήρα τρόμου. 

Δήλωσε ένοχη για την εμπλοκή της στην απόπειρα ανθρωποκτονίας δευτέρου βαθμού. Υποστήριξε ότι δεν ήταν υπεύθυνη για τις πράξεις της επειδή ήταν ψυχικά άρρωστη.

Ο δικαστής καταδίκασε την Anissa Weier σε εγκλεισμό 25 ετών σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Η ποινή της ουσιαστικά ξεκινά από τη μέρα της τρομακτικής επίθεσης, όταν ήταν 12 ετών. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνει στο ψυχιατρείο μέχρι τα 37 της χρόνια. 

Η Anissa Weier και η Morgan Geyser παρέσυραν την Payton Leutner σε δασική περιοχή σε προάστιο του Μιλγουόκι το 2014. Η Geyser μαχαίρωσε τη συμμαθήτριά της 19 φορές ενώ την παρότρυνε η Weier. H Payton κατάφερε να ξεφύγει σε ένα μονοπάτι όπου τη βρήκε ένας ποδηλάτης και ειδοποίησε τις αρχές.

Η Weier και η Geyser είπαν στους ερευνητές ότι αισθάνονταν πως έπρεπε να σκοτώσουν την Payton για να γίνουν υπηρέτες του Slender Man και να προστατεύσουν τις οικογένειές τους από αυτόν. Τότε ήταν και τα τρία κορίτσια 12 ετών.

«Θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για αυτό και θα κάνω ό,τι πρέπει να κάνω για να βεβαιωθώ πως δεν θα έχω ψευδαισθήσεις ξανά» είχε πει στον δικαστή η Weier ζητώντας συγγνώμη για την επίθεση. «Θέλω όλοι οι εμπλεκόμενοι να ξέρουν ότι λυπάμαι βαθύτατα για όσα έγιναν εκείνη την ημέρα. Ξέρω ότι τίποτα από αυτά που λέω δεν πρόκειται να αλλάξει τα πράγματα και να φτιάξει ό,τι χάλασα».

Η μητέρα της Payton έστειλε επιστολή στον δικαστή μέσα στην εβδομάδα. Του έγραφε πως το τραύμα της επίθεσης έχει καθορίσει τις ζωές τους και πως η Payton εξακολουθεί να φοβάται για τη ζωή της. Για μήνες η 12χρονη κοιμόταν με ψαλίδι κάτω από το μαξιλάρι της για προστασία. Κρατούσε μάλιστα κλειστά τα παράθυρα του δωματίου της. «Θα αγωνιστεί με τα γεγονότα εκείνης της μέρας και τα φυσικά και ψυχικά σημάδια που της άφησε για το υπόλοιπο της ζωής της».

Ο Σλέντερμαν, που σημαίνει λεπτός άνδρας, είναι ένας φανταστικός, υπερφυσικός, κακός χαρακτήρας, που δημιουργήθηκε αρχικά ως meme στο ίντερνετ, από τα Something Awful φορουμ και τον Μαρκ Κνούντσεν και εξελίχθηκε σε φολκλόρ ιστορία. Ο Σλέντερμαν, μία πανύψηλη, αδύνατη φιγούρα παρακολουθεί ανθρώπους, τους απαγάγει και τους σκοτώνει, με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά.

Το 2014 επικράτησε ένας πανικός, όταν αρκετοί αναγνώστες των περιοδικών φαντασίας που δημιουργήθηκαν, με ήρωα τον Σλέντερμαν, είχαν κατηγορηθεί για πολλές επιθέσεις, όπως αυτή των κοριτσιών που ήταν και η χειρότερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments