Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Πολυνομοσχέδιο και Σκοπιανό στην ατζέντα του Υπουργικού συμβουλίου σήμερα
Πολυνομοσχέδιο και Σκοπιανό στην ατζέντα του Υπουργικού συμβουλίου σήμερα | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Ιανουαρίου 2018, 06:01 8 Ιανουαρίου 2018, 6:01

Στην ουσία ωστόσο, το

υπουργικό συμβούλιο

δεν ανοίγει την πολιτική αυλαία για το 2018, καθώς έρχεται σε συνέχεια της τεταμένης και πολιτικά γεμάτης πρώτης εβδομάδας του χρόνου.

Ο Πρωθυπουργός όλες τις προηγούμενες μέρες είχε να αντιμετωπίσει σειρά από ανοιχτά μέτωπα. Από την υπόθεση των οχτώ Τούρκων αξιωματικών που έχει οδηγήσει την ένταση με τους γείτονες στο ζενίθ, μέχρι το Σκοπιανό και το πλούσιο παρασκήνιο που οδήγησε στον -προς στιγμήν- κοινό βηματισμό της κυβέρνησης αλλά και την έντονη αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να πει κανείς ότι στο Μαξίμου βρίσκονταν σε κλίμα εορταστικό. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση δεν θα επιλέξει να μιλήσει κυρίως για όσα απασχόλησαν την συζήτηση την προηγούμενη περίοδο, αλλά θα επιστρέψει στην προνομιακή κατά το Μαξίμου ατζέντα της οικονομίας. 
Στο επίκεντρο θα βρεθεί το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων με το βάρος να δίνεται κυρίως στην ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης που θα εγκαινιάσει και την περίοδο της τελικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές τόσο για τη ρύθμιση του χρέους όσο και για το μεταμνημονιακό καθεστώς εποπτείας της ελληνικής οικονομίας.  Με αυτό το αφήγημα ο κύριος Τσίπρας θα επιχειρήσει να δημιουργήσει θετικό κλίμα όχι μόνο στους Υπουργούς, αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα κληθεί την ερχόμενη Δευτέρα να ψηφίσει το διόλου ευκαταφρόνητο πακέτο των προαπαιτούμενων. 
Σύμφωνα με όσα έλεγαν συνεργάτες του στην ομιλία του θα τονίσει τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας αλλά και την θετική πορεία των ελληνικών ομολόγων και θα εκφράσει την βεβαιότητα για το τέλος της μνημονιακής εποχής τον Αύγουστο του 2018. 
Τέλος, η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα θα έχει και αναφορά στην ανάγκη και τη δυνατότητα επίλυσης του Σκοπιανού. Με δεδομένο όμως ότι οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της γείτονος περνούν τις επόμενες μέρες σε φάση εντατικοποίησης δεν αναμένεται το ζήτημα να είναι στην ατζέντα της συζήτησης , αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί και μια σύντομη ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών.

Ετικέτες: 


2018