Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Ποτάμι: Παραμύθια εσοδείας 2018 από τον κ. Τσίπρα
Ποτάμι: Παραμύθια εσοδείας 2018 από τον κ. Τσίπρα | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Ιανουαρίου 2018, 13:03 8 Ιανουαρίου 2018, 13:03

«Ο κ. Τσίπρας, αφού με τις τυχοδιωκτικές επιλογές του φόρτωσε στις πλάτες των Ελλήνων άλλο ένα μνημόνιο, βύθισε τη χώρα ξανά σε ύφεση και φόρτωσε κι άλλους φόρους τώρα έχει εφεύρει νέο παραμύθι: έρχεται το τέλος της επιτροπείας και θα μπορούμε να μοιράζουμε», τονίζει το Ποτάμι, προσθέτοντας ότι:

«Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι τον Αύγουστο η Ελλάδα έχει κατορθώσει να δανείζεται με ανεκτά επιτόκια, κάποιου είδους στήριξη από την ΕΕ θα χρειαστεί και αυτό θα γίνει με αυστηρούς όρους. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να απαλλαγεί από την επιτροπεία και τον έλεγχο και ο έλεγχος αυτός θα έχει πολλαπλές μορφές: Όπως σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, θα συνεχίσουν να ισχύουν οι κανόνες του προληπτικού σκέλους του Συμφώνου Σταθερότητας».

«Η χώρα έχει δεσμευθεί για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2% ως το 2060… Για την Ελλάδα (όπως και για την Ισπανία, Ιρλανδία, Κύπρο και Πορτογαλία) υπάρχει η εποπτεία μετά το πρόγραμμα μέχρι την αποπληρωμή του 75% των δανείων», επισημαίνει το Ποτάμι.

«Όσο για το ότι δεν λαμβάνεται “ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα”, πρόκειται για μια από τις γνωστές κοροϊδίες του κ.Τσίπρα. Ήδη έχει ψηφίσει περικοπές των συντάξεων από τις αρχές του 2019 και μείωση του αφορολόγητου από τις αρχές του 2020. Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κι όχι νέα παραμύθια. Αλλά ανάπτυξη και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πάνε μαζί», υπογραμμίζει το Ποτάμι κλείνοντας.

Ετικέτες: 


2018