Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Προμαχώνας: Ρεκόρ συλλήψεων για λαθραία προϊόντα
Προμαχώνας: Ρεκόρ συλλήψεων για λαθραία προϊόντα | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Ιανουαρίου 2018, 18:28 9 Ιανουαρίου 2018, 18:28

Ρεκόρ συλλήψεων καταγράφηκε το 2017 στον Προμαχώνα Σερρών για παράνομη εισαγωγή προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης, όπως ποτά, καύσιμα και τσιγάρα, ενώ θεαματικά είναι τα στοιχεία για τις κατασχέσεις τέτοιων προϊόντων κατά το ίδιο έτος, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Το 2017 συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα 432 άτομα για λαθρεμπόριο, όταν το 2016 έγιναν μόλις 30 συλλήψεις.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων, που πλέον διεξάγονται σε 24ωρη βάση από κλιμάκια της νεοσυσταθείσας ομάδας πάταξης λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και των σημαντικά ενισχυμένων τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών, σε συνδυασμό με τον συντονισμό αστυνομικών και οικονομικών Αρχών (τελωνείο, ΣΔΟΕ) εκτιμάται ότι οδήγησαν στην παραπάνω εντυπωσιακή αύξηση. 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε κατασχέθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή πάνω από 15,5 τόνοι διαφόρων αλκοολούχων ποτών, σχεδόν 6,3 τόνοι πετρέλαιο, 6.826 πακέτα τσιγάρων, 83,3 κιλά καπνού, 7.073 βεγγαλικά, καθώς επίσης 340 οχήματα (ΙΧ και φορτηγά) ως μέσα μεταφοράς λαθραίων προϊόντων. Ενδεικτικό της εντατικοποίησης των ελέγχων αποτελεί το γεγονός ότι το 2016 είχαν κατασχεθεί 684 λίτρα ποτών, 1.200 πακέτα τσιγάρων και 3,7 κιλά καπνού.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, οι έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου θα συνεχιστούν. Σημειώνεται, ότι οι λαθρέμποροι προτιμούν την αγορά της Βουλγαρίας, διότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα παραπάνω προϊόντα είναι χαμηλότερος, αλλά και πολύ φθηνότερη η τιμή αγορά τους. Έχει παρατηρηθεί, δε, ότι ειδικά ποσότητες ποτών που εισάγονται παράνομα από τη γειτονική χώρα καταλήγουν να πωλούνται σε καταστήματα της Ελλάδας.

Ετικέτες: 


2018