Διεθνή

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιστρέφει κι εμείς θυμόμαστε τις κορυφαίες ατάκες του

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιστρέφει κι εμείς θυμόμαστε τις κορυφαίες ατάκες του
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι έτοιμος να αναμιχθεί στις ιταλικές εκλογές και η επιστροφή του στην επικαιρότητα φέρνει στο μυαλό όλων τις σχέσεις του με τα media και τις ατάκες που έγραψαν ιστορία, όταν ήταν στο τιμόνι της Μίλαν.

Η δεξιά συμμαχία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει βάλει πλώρη για νίκη στις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου χρόνου και ο πρώην καβαλιέρε, που έχει καταφύγει αρκετές φορές στο νυστέρι των πλαστικών χειρουργών, εμφανίστηκε την περασμένη Κυριακή σαν κέρινο ομοίωμα βγαλμένο από το μουσείο της Μαντάμ Τυσώ σε σειρά ομιλιών του στο κόμμα του καθώς και σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση Rai.

Ούτε μια ρυτίδα δεν είχε στο πρόσωπό του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, την ώρα που το χαμόγελό του ήταν παγωμένο διατυμπανίζοντας ότι θεωρεί τον εαυτό του ιδανικό υποψήφιο πρωθυπουργό των συντηρητικών.

Φυσικά, ο αγαπημένος Σίλβιο όλων δεν είναι η πρώτη φορά που με τις δηλώσεις του… ξεχωρίζει, για να το πούμε ευγενικά. Κατά καιρούς έδινε αφορμές στον Τύπο να ασχολείται μαζί του για όσα έλεγε, που ήταν περισσότερα απ’ όσα έκανε.

Ιδιαίτερα κατά τη θητεία του στη Μίλαν, όταν ήταν μεγαλομέτοχος των αγαπημένων του “ροσονέρι”, ο Μπερλουσκόνι είχε πει ατάκες που… έγραψαν ιστορία. Και με αφορμή την επιστροφή του στην επικαιρότητα, θυμόμαστε ορισμένες απ’ αυτές.

Η συνάντηση με τον Πάπα: “Αγιότατε μοιάζεις με τη Μίλαν μου”

Κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Δεύτερο, ο Μπερλουσκόνι θέλησε να παρομοιάσει το έργο του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με την πορεία της Μίλαν στην Ευρώπη.

“Αγιότατε, επέτρεψέ μου να σου πως μοιάζεις λίγο με την Μίλαν μου, συχνά και οι δύο βγαίνετε στο εξωτερικό για να φέρεται τις ιδέες της νίκης”.

“Όλα είναι βέβηλα, εκτός της Μίλαν”

Είναι γνωστό πως ο Ιταλός πολιτικός έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία στην ομορφιά του γυναικείου φύλου. Δεν είναι λίγες οι όμορφες γυναίκες που έχουν βρεθεί στο πλευρό του, όμως η Μίλαν είναι χωρίς καμία αμφιβολία η μεγαλύτερη αγάπη του.

“Όλα τα πράγματα με τα οποία ασχολούμαι είναι βέβηλα, αλλά η Μίλαν είναι ιερή”.

“Δεν έχω κάτι έξυπνο να πω”

Ύστερα από μία βαριά ήττα της Μίλαν στο τοπικό ντέρμπι με την Ίντερ, ο Μπερλουσκόνι ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος, όμως όταν ερωτήθηκε για τα αίτια του αποτελέσματος επιστράτευσε χιούμορ του, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας.

“Δεν έχω κάτι έξυπνο να πω γι’ αυτό το αποτέλεσμα”.

 

“Πήρα τον Νέστα για να μην τον πάρει η Γιουβέντους”

Ένας από τους καλύτερους Ιταλούς αμυντικούς των τελευταίων 20 ετών, ο Αλεσάντρο Νέστα, πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα με τους “ροσονέρι”. Ο Μπερλουσκόνι, κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου, εκμυστηρεύτηκε πως κινήθηκε για την απόκτησή μόλις κατάλαβε πως η Γιουβέντους θα τον αγόραζε και δεν ήθελε να ενισχυθεί ο μεγάλος του αντίπαλος.

“Οι σημαίες στο ποδόσφαιρο δεν πωλούνται και δεν αγοράζονται. Θυμήθηκα ωστόσο πως αγόρασα τον Νέστα που ήταν η σημαία της Λάτσιο. Ποτέ δεν έκανα πρόταση για τον Νέστα όσο ήμουν πρόεδρος της ομάδας, γιατί θεώρησα πως η Λάτσιο έπρεπε να τον κρατήσει. Στη συνέχεια όμως, όταν αναγκάστηκε να τον πουλήσει για οικονομικούς λόγους, μπήκα στο παιχνίδι, καθώς η Γιουβέντους ήταν κοντά στην απόκτησή του και δεν ήθελα να ενισχυθεί ο μεγάλος μου αντίπαλος”.

“Ο Σεφτσένκο; Ρωτήστε τη γυναίκα του γιατί έφυγε”

Όταν το καλοκαίρι του 2006 ο Αντρέι Σεφτσένκο αποφάσισε να αποχωρήσει από το Μιλάνο για χάρη της Τσέλσι, ο Μπερλουσκόνι “αποκάλυψε” πως η αποχώρηση του Ουκρανού επιθετικού ήταν αίτημα της γυναίκας του, η οποία ήθελε να ζήσει μία νέα περιπέτεια στο Λονδίνο.

“Η αποχώρηση του Σεφτσένκο; Δεν προκλήθηκε από εμάς ή ήταν δική του επιλογή. Απλά έπρεπε να ακούσει την επιθυμία της συζύγου του. Και ξέρουμε πως πολύ συχνά ακόμα κι οι αρχηγοί δεν μπορούν να πουν όχι στις γυναίκες τους”.

“Ο Ρονάλντο είναι πραγματικά άσχημος”

Ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν ο Ρονάλντο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, παρά τις όποιες “αταξίες” έκανε, είχε πάντα την αποδοχή του Ιταλού παράγοντα, ο οποίος συνήθιζε να μιλάει δημόσια για χάρη του, προκαλώντας το γέλιο με τις ατάκες του.

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του για τα μαλλιά του:

“Μακραίνει τα μαλλιά του γιατί του είπαν πως είναι πιο όμορφος. Αυτό είναι υπερβολή, καθώς τώρα είναι πραγματικά άσχημος! Αυτό σημαίνει πως θα τον στείλω στον κομμωτή μου για να τον περιποιηθεί, παρά το γεγονός πως μου είπε ότι θα είναι το πρόσωπο σε μία διαφήμιση για ανάπτυξη μαλλιών”.

Παράλληλα, οι πολλές γυναικείες κατακτήσεις του Ρονάλντο είχαν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως από τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος απειλούσε τον Βραζιλιάνο πως θα τον στείλει στην Λούρδη.

“Ανησυχώ για τον Ρονάλντο, πρέπει να τον στείλουμε στην Παναγιά της Λούρδης”.

“Δίδαξα ποδόσφαιρο”

Οι φίλοι της Μίλαν οφείλουν σε μεγάλο βαθμό τις επιτυχίες της ομάδας στον Ιταλό παράγοντα. Βέβαια και ο ίδιος δεν είναι ιδιαίτερα μετριόφρων αφού σε μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο BBC το 2001, είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον… εαυτό του.

“Δίδαξα την Μίλαν πως να παίζει ποδόσφαιρο”.

“Σάπιο μήλο” ο Μπαλοτέλι

Είναι σίγουρα μία από τις μεταγραφές που έχει μετανιώσει. Αναφερόμαστε στον Μάριο Μπαλοτέλι, για τον οποίο μιλάει με τα… χειρότερα λόγια. Πριν πωληθεί το καλοκαίρι στην Λίβερπουλ ο Μπερλουσκόνι εμφανιζόταν απαισιόδοξος στη πιθανότητα πώλησης του “Super Mario” εξαιτίας του κάκιστου Μουντιάλ που πραγματοποίησε ο Ιταλός.

“Ήθελα να πουλήσω τον Μπαλοτέλι σε μία αγγλική ομάδα 35.000.000 ευρώ, όμως μετά από τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ποιος θα πλήρωνε τόσα πολλά;”

Αφότου όμως τον πούλησε είχε τη δυνατότητα να τον χαρακτηρίσει… σάπιο μήλο: “Έχουμε πολλούς πρωταθλητές. Τον Μενέζ, τον Χόντα, τον Ελ Σαραουί, τον Τόρες και τον Ντε Γιονγκ. Όμως το σημαντικό είναι αυτό. Δεν έχουν πλέον ένα… σάπιο μήλο στα αποδυτήρια της ομάδας”.

“Το ποδόσφαιρο είναι παράλογο σαν τις γυναίκες…”

Δεν υπήρχε περίπτωση ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να μην είχε παραλληλίσει το ποδόσφαιρο με τις γυναίκες. Και το έκανε με τον δικό του, ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο. “Το ποδόσφαιρο είναι σαν τις γυναίκες, λίγο… παράλογο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments