Κέιτ Μπλάνσετ: Τα δάκρυά της στο Νταβός για τους πρόσφυγες (vid)

Κέιτ Μπλάνσετ: Τα δάκρυά της στο Νταβός για τους πρόσφυγες (vid)
Η Αυστραλή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, καταδίκασε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες και κατηγόρησε τους πολιτικούς ότι «ικανοποιούν» τις λαϊκίστικες φωνές.

Η Κέιτ Μπλάνσετ μιλώντας στο Νταβός έκανε έκκληση για συμπόνια, προκειμένου να βοηθηθούν οι 65 εκατ. εκτοπισμένοι σε ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 22 εκατ. πρόσφυγες, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Guardian.

«Είναι ντροπή. Υπάρχει τόση παραπληροφόρηση για τους πρόσφυγες. Αναγκάστηκαν να φύγουν και μετά τους διαβάλλουν τα ΜΜΕ», είπε η πρέσβειρα καλής θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Οι πολιτικοί πρέπει να δείξουν συμπόνια και ευθύνη, επανέλαβε η Μπλάνσετ. «Προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας να είναι συμπονετικά, ανεκτικά, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, να μοιράζονται. Αλλά όλες οι δομές γύρω τους δεν κάνουν το ίδιο, οπότε είναι κάπως σχιζοφρενικός ο κόσμος στον οποίο ζουν», συμπλήρωσε.

Η διάσημη ηθοποιός μάλιστα όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Guardian δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν αναφέρθηκε σε μια ιστορία ενός Σύρου πρόσφυγα. «Τον ρώτησα τι έφεραν μαζί τους. Μου είπε ότι είχαν τρεις βαλίτσες. Αλλά όσο πλησίαζαν στα σύνορα έπρεπε να τρέξουν γιατί τους πυροβολούσαν. Και είχε να διαλέξει αν θα κρατήσει τις βαλίτσες ή τα παιδιά του», διηγήθηκε συγκινημένη η γνωστή ηθοποιός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments