Πολιτική

Σκάνδαλο είναι να πεθαίνεις γιατί δεν έχεις να πληρώσεις για το φάρμακο…

Σκάνδαλο είναι να πεθαίνεις γιατί δεν έχεις να πληρώσεις για το φάρμακο…
"Είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος, την ώρα που η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια, να παίζουν προσωπικά παιχνίδια, αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο αθωότητας".

Αυτό είναι απόσπασμα ανακοίνωσης με το οποίο η Νέα Δημοκρατία διαγράφει το στέλεχος της και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή κ. Αντώναρο. Ο πρώην υπουργός διεγράφη γιατί δεν συμμερίστηκε δημόσια πως είναι σκευωρία οι εμπλοκές πρώην υπουργών και πρωθυπουργών στο σκάνδαλο NOVARTIS.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν θεματάκια με τη μνήμη τους. Αν ξεφυλλίσουν τις εφημερίδες που στηρίζουν την παράταξή τους πριν από ένα χρόνο θα διαβάσουν κατατοπιστικά ρεπορτάζ. Εγραφαν τότε πως στις ηνωμένες Πολιτείες έχει ξεκινήσει έρευνα για την NOVARTIS που αφορά και την Ελλάδα. Στην έρευνα αυτή, έγραφαν οι εφημερίδες πως προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων που η αποκάλυψή τους θα προκαλέσει σεισμό στο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.

Αναρωτιέμαι, τότε που τα διάβαζαν αυτά για ποιους πολιτικούς νόμιζαν ότι επρόκειτο. Δεν «ψάχτηκαν’ δεν ανησύχησαν και τώρα εμφανίζονται να πέφτουν από τα σύννεφα και να μιλάνε για σκευωρία. Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι έννοιες όπως σκευωρία και πολιτική δίωξη χρησιμοποιήθηκαν νωρίτερα από τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου. Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε. Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ούτε για τον βαθμό εμπλοκής ούτε καν για την εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην σχετική δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στην Βουλή. 

Σίγουροι μπορούμε να είμαστε για ένα πράγμα: Οτι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την υπόθεση για να στριμώξει στα σκοινιά τους πολιτικούς της αντιπάλους. Να τους φέρει στην θέση που η ίδια βρίσκεται από την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί φτωχοποιώντας την ελληνική κοινωνία. Ότι μια ετοιμόρροπη κυβέρνηση βρήκε από κάποιου να πιαστεί δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων το οποίο πρέπει να διαλευκανθεί και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους άπλωσαν τα ξερά τους και δωροδοκήθηκαν από την ελβετική εταιρεία χρεώνοντας τον ελληνικά λαό με περίπου 30 δισ. ευρώ.

Το σκάνδαλο NOVARTIS είναι ίσως το μεγαλύτερο στην μεταπολιτευτική περίοδο. Συνέβαλε σημαντικά να οδηγηθούμε στην οικονομική κρίση και τα δηλητηριώδη μνημόνια. Ωστόσο η εμπεδωμένη αντίληψη ανάμεσα στους πολίτες ότι η διαφθορά και η διαπλοκή είναι χαρακτηριστικό του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος επιβάλλεται να συνοδευτεί με αδιάσειστα στοιχεία για όποιον πολιτικό ενοχοποιηθεί τελικά για το συγκεκριμένο σκάνδαλο. Μέχρι τότε ισχύει απολύτως το τεκμήριο έναν που το όνομά του εμπλέκεται στην σχετική δικογραφία. Σκάνδαλο όμως υπάρχει.

Σκάνδαλο που διαρκούσε δέκα πέντε χρόνια εις βάρος της εθνικής οικονομίας και του έλληνα πολίτη. Μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία όπως έκανε σε πολλές χώρες του κόσμου, χρησιμοποιώντας αθέμιτες πρακτικές και σε διασύνδεση με το πολιτικό σύστημα τον δημόσιο τομέα στην υγεία και χιλιάδες γιατρούς κερδοσκοπούσε ασύστολα. Το φάρμακο που θα έπρεπε να είναι δημόσιο αγαθό και η πρόσβαση σε όσους το χρειάζονται να είναι δωρεάν, έγινε αντικείμενο της πιο άγριας κερδοσκοπίας. Βλέπετε κερδοσκοπία στον χώρο της υγείας και «ελεύθερη αγορά» πάνε μαζί.

Μόνο στην μακρινή Κούβα συμβαίνει το ανθρώπινο και αυτονόητο. Τα φάρμακα είναι δωρεάν για τον ασθενή. Στις χώρες της Αφρικής πεθαίνουν χιλιάδες παιδιά κάθε μέρα διότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν για την ελονοσία. Όταν χώρες της Αφρικής αντέγραψαν τα εμβόλια και τα χορήγησαν στους πληθυσμούς τους ήρθε ο Παγκόσμιος Οργανισμούς Εμπορίου και τους επέβαλε την διακοπή της παραγωγής των εμβολίων και τεράστια πρόστιμα επειδή μεγάλες φαρμακευτικές Εταιρείες είχαν κατοχυρώσει την πατέντα των συγκεκριμένων εμβολίων.

Το σκάνδαλο NOVARTIS δείχνει καθαρά την διαφθορά ενός συστήματος που αποθεώνει την λεγόμενη ελεύθερη αγορά και αποθεώνει τις ιδιωτικοποιήσεις. Το σκάνδαλο δεν είναι σύμπτωμα αλλά συστατικό του συστήματος που πλήττει ανεπανόρθωτα και με πολλούς τρόπους την υγεία των ανθρώπων. Σκάνδαλο είναι να πεθαίνεις γιατί δεν έχεις να πληρώσεις για να πάρεις το φάρμακο. Σκάνδαλο είναι να πληρώνεις για το φάρμακο… 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments