Γεύση

Τάρτα με αγκινάρες και τυριά, σκέτη απόλαυση

Τάρτα με αγκινάρες και τυριά, σκέτη απόλαυση
Σήμερα η επιλογή είναι τάρτα με αγκινάρες και τυριά.

Μία διαφορετική, αρωματική και γευστική τάρτα με αγκινάρες και τυριά.

Μπορείτε να την σερβίρετε ως πρώτο πιάτο ή ως σνακ.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας4 καρδιές αγκινάρας ζεματισμένες και κομμένες σε φέτες5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες (μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος)1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο5 κλαδάκια δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο250γρ. τυρί μανούρι λιωμένο με πιρούνι250γρ. μυζήθρα λιωμένη με πιρούνι200γρ. γιαούρτι στραγγιστό2 αβγά ελαφρώς χτυπημένααλάτι, πιπέριλίγη παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε το μανούρι, τη μυζήθρα, το γιαούρτι, τα αβγά, τον άνηθο, το δυόσμο και ανάλογο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας μέχρι να γίνουν ενιαίο μίγμα.Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26εκ. και στρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της με τη σφολιάτα. Την τρυπάτε με πιρούνι και την προψήνετε για 10 λεπτά.Τη βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε μέσα τη γέμιση. Ισιώνετε με κουτάλι και τοποθετείτε από πάνω τα κομμάτια της αγκινάρας.Πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και ολοκληρώνετε το ψήσιμο στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.Τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή, κόβοντας σε κομμάτια και πασπαλίζοντας με επιπλέον άνηθο ψιλοκομμένο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments