Γεύση

Καλαμάρια με σαλάτα από φασόλια, κλασικά και αγαπημένα

Καλαμάρια με σαλάτα από φασόλια, κλασικά και αγαπημένα
Τα καλαμάρια με σαλάτα από φασόλια είναι ένας γευστικός και θρεπτικός συνδυασμός που άνετα γίνεται και ελαφρύ γεύμα.

Καλαμάρια

αγαπημένα με

σαλάτα

από φασόλια δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί ένα αγαπημένο γεύμα. Τι θα χρειαστούμε:

ΥλικάΓια τα φασόλια500γρ. φασόλια15γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο50γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο15γρ. άνηθο ψιλοκομμένο100γρ. ρόδι καθαρισμένο50ml ελαιόλαδο2 πρέζες αλάτιξύσμα από 2 πορτοκάλιαελάχιστο πιπέριΓια το καλαμάρι500γρ. καλαμάρια σε ροδέλες50ml ελαιόλαδο150γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο50ml λευκό κρασίαλάτι, πιπέρι10γρ. άνηθο ψιλοκομμένο5γρ. ξύσμα λεμονιού100ml ζωμό λαχανικών ανάλατοΓια το σερβίρισμαλίγο ψιλοκομμένο μαϊντανόΕκτέλεσηΓια τα φασόλια: Βάζετε τα φασόλια να μουλιάσουν σε νερό για 12 ώρες. Στη συνέχεια, τα βράζετε για 30 λεπτά και μετά τα αφήνετε να κρυώσουν κάτω από τρεχούμενο νερό.Τα ρίχνετε σε ένα μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε πολύ καλά.Για τα καλαμάρια: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα καλαμάρια και τα σοτάρετε για 2 λεπτά. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμόνι και τον άνηθο, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.Σερβίρετε τα φασόλια σε ένα πιάτο βάζοντας από πάνω τα καλαμάρια. Περιχύνετε με λίγη σάλτσα και πασπαλίζετε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Tips

Παίρνετε προσεκτικά μόνο τη φλούδα από τα πορτοκάλια γιατί αν πάρετε και τμήμα από τον άσπρο ινώδη ιστό θα πικρίσει.