Υγεία
pagenews.gr / Υγεία / Πόσες ώρες μετά το φαγητό πρέπει να προπονούμαστε;
Πόσες ώρες μετά το φαγητό πρέπει να προπονούμαστε; | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Μαρτίου 2018, 12:44 6 Μαρτίου 2018, 12:44

Ο εντοπισμός της κατάλληλης ώρας για να τρώτε μικρά γεύματα και σνακ είναι εξίσου σημαντικός με την επιλογή υγιεινών τροφών που θα βοηθήσουν το σώμα σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια προπόνηση. Όπως αναφέρει το runnfun.gr, ένας προσωπικός trainer ή διατροφολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα διατροφής, για το τί, πόσο και πότε πρέπει να τρώτε, ώστε να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους αθλητικούς σας στόχους.


Μεγάλα και μικρά γεύματα πριν την προπόνηση

Μπορείτε να καταναλώσετε μεγάλα γεύματα τουλάχιστον 3 έως 4 ώρες πριν την προπόνηση. Εάν έχετε ένα μικρότερο γεύμα, μπορείτε να ασκηθείτε 2 έως 3 ώρες μετά το φαγητό. Ελαφρά σνακ «δεν απαγορεύονται» λίγο πριν ή ακόμη και κατά τη διάρκεια της άσκησης. Όταν τελειώσετε την άσκησή σας, μπορείτε να απολαύσετε αμέσως ένα γεύμα.

Η μη κατανάλωση φαγητού κάποιες ώρες πριν την άσκηση, σας προστατεύει από στομαχικούς πόνους, κράμπες και διάρροια. Από την άλλη, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τροφής πριν την άσκηση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε «βάρος και κούραση», επειδή το πεπτικό σας σύστημα και οι μύες σας ανταγωνίζονται για ενέργεια.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε φάει κάτι πριν ασκηθείτε και να αποφύγετε να παραλείπετε γεύματα. Παραλείποντας ένα γεύμα πριν την άσκηση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε αδύναμοι ή να επιβραδύνει τους χρόνους αντίδρασης σας.

Ετικέτες: 


2018