Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Τα μαζεύει άρον άρον ο Κατσίκης για την ανταλλαγή των στρατιωτικών μετά την κατακραυγή
Τα μαζεύει άρον άρον ο Κατσίκης για την ανταλλαγή των στρατιωτικών μετά την κατακραυγή | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Μαρτίου 2018, 11:45 28 Μαρτίου 2018, 11:45

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η θέση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνου Κατσίκη για την ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους, ήρθε η αναδίπλωση. 

Ο ίδιος ο βουλευτής με δήλωσή του διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό λέγοντας πως δεν πρότεινε ούτε στήριξε την ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικές. 

Μάλιστα, ο κ. Κατσίκης σαν να μην το πρότεινε αυτό ποτέ, πήγε και ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας πως τέτοιες ενέργειες και πράξεις δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω.

Και καταλήγει ο ξεχασιάρης βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων πως η απάντησή του ήταν υποθετικό σενάριο σε μία υποθετική ερώτηση. 

Δυστυχώς για εκείνον υπάρχει βίντεο με τις δηλώσεις του:

Οι προκλητικές δηλώσεις του κ. Κατσίκη προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματός του. 

Ο συνάδελφός του και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος τον είχε καλέσει νωρίτερα να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία. 

«Είναι προσωπική η άποψη του κ. Κατσίκη. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών, που είναι σαν να τους λέει ότι τα παιδιά τους είναι προϊόν ανταλλαγής. Δεν είναι προϊόν ανταλλαγής οι δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται παράνομα από το καθεστώς» τόνισε ο Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Η ΝΔ για τις δηλώσεις Κ. Κατσίκη περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους στρατιώτες: Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα

«Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών, θεμελιώδης Αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις Κατσίκη για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους.

«Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου» προσθέτει η ΝΔ.

Απαράδεκτη η σπουδή του Κ. Κατσίκη να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν, λέει το ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε αιχμηρά τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη σχετικά με ενδεχόμενο ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, με τους οκτώ Τούρκους που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

«Αδιανόητη και απαράδεκτη τη σπουδή του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν. Συμφωνεί, άραγε, η κυβέρνηση με τις θέσεις του κ. Κατσίκη; Οφείλει να τοποθετηθεί», σχολίασε ο κ. Χρηστίδης.

Σχόλιο του ΚΚΕ για δηλώσεις Κ. Κατσίκη περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους

«Η προσπάθεια να συσχετιστεί η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με αυτή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, πέρα από επικίνδυνη, στρώνει το έδαφος για να αναβαθμιστούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν σχετικά με το θέμα. Αν δεν λειτουργεί ως "λαγός"….» επισημαίνει σε σχόλιό του το ΚΚΕ για τις δηλώσεις Κατσίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Βόμβα" Κατσίκη: Να ανταλλάξουμε τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς με τους 8 Τούρκους

Κώστας Κατσίκης: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Κωνσταντίνος Κατσίκης: Δεν θα ψηφίσω την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη

Κώστας Κατσίκης: Και άλλοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα πουν "όχι" στην αλλαγή φύλου

Ετικέτες: 


2018