Lifestyle

Το τρικ που σκέφτηκε ο Φράνκο Τζεφιρέλι και έκανε τον Ρόμπερτ Πάουελ ίδιο με τον Ιησού (pics)

Το τρικ που σκέφτηκε ο Φράνκο Τζεφιρέλι και έκανε τον Ρόμπερτ Πάουελ ίδιο με τον Ιησού (pics)
Ο Ιταλός σκηνοθέτης του "Ιησού από τη Ναζαρέτ" είχε... σκαρφιστεί ένα κόλπο προκειμένου να κάνει τον πρωταγωνιστή του να θυμίζει πραγματικό Θεάνθρωπο και το βλέμμα του να είναι εξωπραγματικό.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για τον "Ιησού από τη Ναζαρέτ". Εφτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα, τα οποία έγιναν σε Μαρόκο και Τυνησία. Μια εφταετία που… άξιζε για μια ζωή, αφού για πάντα τη Μεγάλη Εβδομάδα ο "Ναζοραίος" του Φράνκο Τζεφιρέλι θα έρχεται στα σπίτια μας μέσω της τηλεόρασης.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης ήθελε να δώσει στον πρωταγωνιστή του, που ήταν ο Ρόμπερτ Πάουελ, μια όψη που θα έμενε χαραγμένη σε όλους. Έτσι κι έγινε, αφού παρά τις πολλές ταινίες που έχουν γυριστεί για τη ζωή του Ιησού, η συγκεκριμένη είχε τον πιο… πετυχημένο.

Ο Τζεφιρέλι σκέφτηκε πολλά τρικ προκειμένου να κάνει τον Πάουελ όσο το δυνατόν πιο "κοντινό" στον πραγματικό Θεάνθρωπο. Ένα από τα πιο εύστοχα που χρησιμοποίησε ήταν να μοντάρει έτσι τη σειρά ώστε ο τηλεοπτικός Ιησούς να μην ανοιγοκλείνει ποτέ τα μάτια του.

Ένα κόλπο για να φέρει ένα μυσταγωγικό, υπεράνθρωπο στοιχείο στη φιγούρα και μια επιλογή που τον δικαίωσε καθώς σύμφωνα με τους τηλεοπτικούς κριτικούς “ο θεατής απέκτησε μια διεισδυτική επαφή με το πρόσωπο του Ιησού”. 

Ειδικό βάρος δόθηκε στο μακιγιάζ του Ρόμπερτ Πάουελ. Μια λεπτή γραμμή σκούρου μπλε eyeliner στο επάνω μέρος του ματιού τόνιζε τα γαλάζια μάτια του, κάνοντας το βλέμμα του εξωπραγματικό.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στην ιταλική RAI στις 27Μαρτίου 1977 και καθήλωσε 28 εκατομμύρια θεατές. Ακόμα και ο Πάπας σύστησε στους πιστούς να την παρακολουθήσουν. Μερικές ημέρες αργότερα, στις 3 Απριλίου 1977 μεταδόθηκε από το βρετανικό ΙΤV με περίπου 21 εκατομμύρια θεατές, ενώ στις ΗΠΑ παίχτηκε το 1981 από το ΝΒC και κέντρισε το ενδιαφέρον 90 εκατομμυρίων ατόμων. Μέχρι σήμερα συνεχίζει να παίζεται κάθε Πάσχα από διάφορα κανάλια ανά την Υφήλιο.

Οι σκηνές των συναγωγών τραβήχτηκαν στο νησί Djerba, ενώ οι σκηνές της Ιερουσαλήμ τραβήχτηκαν στην Μαροκινή πόλη Μοναστήρι (το όνομα της πόλης παραμένει Ελληνικό μέχρι και σήμερα) στην Βορειοανατολική Τυνησία, λιμένα της χώρας, στην περιοχή Σαχέλ.

Μετά την προβολή της στην Αμερική οι New York Times έγραψαν διθύραμβο ενώ έγινε ένα πρόγραμμα που τίποτα δεν θα μπορούσε να σταθεί απέναντι του. Το 46% των τηλεοράσεων στη Νέα Υόρκη και το 53% των τηλεοράσεων στο Λος Άντζελες είχαν υποταχθεί στη δύναμη της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments