Διεθνή

Mirage 2000: Τούρκοι ανέβασαν στο youtube ψεύτικο βίντεο της πτώσης

Mirage 2000: Τούρκοι ανέβασαν στο youtube ψεύτικο βίντεο της πτώσης
Ένα ψεύτικο που υποτίθεται ότι απεικονίζει την πτώση του μοιραίου Mirage ανέβασαν τουρκικά μέσα στο youtube.

Ένα μονταρισμένο βίντεο που φαίνεται να απεικονίζει την πτώση του μοιραίου Mirage, όπου έχασε τη ζωή του ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος ανέβασαν Τούρκοι στο youtube.

Ωστόσο, πρόκειται για μονταρισμένο βίντεο πτώσης ιταλικού Eurofighter πριν μερικούς μήνες στην Αδριατική.

Οι δύο εκδοχές για την πτώση του Mirage

Όλα δείχνουν ότι το Νο1 του σχηματισμού, το μαχητικό δηλαδή που στο πιλοτήριο ήταν ο Γιώργος Μπαλταδώρος, συνέχισε την καθοδική πορεία μέσα στο περιβάλλον χαμηλής ορατότητας, και τα κρίσιμα δευτερόλεπτα λίγο πριν φτάσει στη θάλασσα είτε επιχείρησε να επιβεβαιώσει αν η πορεία του ήταν ακριβής ή αν συμβαίνει κάτι. Ωστόσο φαίνεται πως ήταν ήδη αργά, αφού τα λίγα δευτερόλεπτα που χάθηκαν, πιθανότατα στάθηκαν κρίσιμα για την τραγική κατάληξη της πτήσης. 

Σύμφωνα με ένα πιθανό σενάριο, ο πιλότος έπαθε βέρτιγκο, έχασε δηλαδή τον προσανατολισμό του και να απώλεσε την αίσθηση του ορίζοντα. Σε αυτήν την φάση, ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο το Mirage να παρουσίασε κάποια ξαφνική μηχανική βλάβη.

Ένα από τα στοιχεία που στρέφουν την προσοχή τους οι ειδικοί είναι και το γεγονός ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν και στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή με την πολύ χαμηλή νέφωση.

Oπως αναφέρει το militaire.gr με κλίση καθόδου 15 μοιρών και με ταχύτητα μεγάλη μπήκαν στο σύννεφο που υπήρχε μπροστά τους κατά τη κάθοδό τους για προσγείωση στη Σκύρο τα δύο Mirage 2000-5. Στο πρώτο χειριστής ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, με κοντά στις 1000 ώρες πτήσης. “Κλειδωμένος” πίσω του ο συνάδελφός του με το δεύτερο Mirage 2000-5. 

Κανείς από τους δύο και ειδικά ο Σμηναγός δεν είχαν καταλάβει ότι ζούσαν την επανάληψη της τραγωδίας της 15ης Οκτωβρίου 2004, όταν δύο διθέσια μαχητικά F-16 “κάρφωναν” το ένα μετά τ΄ άλλο στο Πήλιο.

Σε κάθε περίπτωση, απαντήσεις στα ακριβή αίτια της πτώσης θα δώσει το ΓΕΑ, καθώς έχει ήδη συγκροτηθεί αρμόδια επιτροπή για τη διερεύνηση του δυστυχήματος.

Η άλλη εκδοχή οδηγεί στο συμπέρασμα, με βάση τα στοιχεία της πτήσης, ότι είτε ο άτυχος χειριστής είτε υπέστη κάτι αιφνίδιο, είτε δεν πρόλαβε να εκτιμήσει έγκαιρα τον επερχόμενο κίνδυνο, λόγω του πολύ χαμηλού ύψους που δεν του άφησε περιθώριο αλλαγής πορείας και ανύψωσης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα σενάρια της συντριβής του μοιραίου Mirage

Πτώση Mirage: Σε ανοιχτή γραμμή το Μαξίμου με το Πεντάγωνο

Πτώση Mirage: Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία από πτώση μαχητικού αεροσκάφους

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments