Διεθνή

Πώς διαβάζουν οι Κινέζοι λόγω έλλειψης χρόνου

Πώς διαβάζουν οι Κινέζοι λόγω έλλειψης χρόνου
Τα μεγάλα βιβλία χωρίζονται σε ενότητες οι οποίες ολοκληρώνονται σε δέκα λεπτά ημερησίως.

Η Γιανγκ Σου ξυπνά νωρίς το πρωί, ετοιμάζεται και μετά το πρόγευμα αρπάζει το κινητό και ξεκινά για τη δουλειά. Στη διάρκεια της 40λεπτης διαδρομής απολαμβάνει την καλύτερη ώρα της ημέρας της: το διάβασμα.

Η 26χρονη, στέλεχος εταιρίας στη Σανγκάη, μπαίνει στην εφαρμογή WeChat, κατεβάζει γρήγορα το λεξιλόγιο, διαβάζει ένα κεφάλαιο του μυθιστορήματος « The Magician’s Nephew» και στη συνέχεια απαντά σε σχετικές ερωτήσεις. Καθώς ο φόρτος εργασίας είναι πολύ μεγάλος, οι Κινέζοι που ζουν στις πόλεις δύσκολα βρίσκουν χρόνο να διαβάσουν.

 Η εφαρμογή «Mint Reading»- μια πολύ γνωστή πλατφόρμα ανάγνωσης που παρέχει υλικό στο WeChat- βοηθά τους χρήστες όπως τη Γιανγκ να διαβάσουν στα αγγλικά ένα βιβλίο σε καθημερινά τακτά δεκάλεπτα. Η πλατφόρμα προωθεί καθημερινά στους χρήστες αναγνωστικό υλικό 1.000 λέξεων με βάση το λεξιλόγιό τους, με επεξηγήσεις λέξεων και παραπομπές. Μετά μια περίοδο ανάγνωσης 100 ημερών, οι χρήστες μπορούν να ολοκληρώσουν την ανάγνωση τριών έως τεσσάρων κλασικών ‘Αγγλων συγγραφέων.

Τα μεγάλα βιβλία χωρίζονται σε ενότητες οι οποίες ολοκληρώνονται σε δέκα λεπτά ημερησίως και όπως λέει η Γιανγκ, η μέθοδος αυτή ταιριάζει με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η Γιανγκ πλήρωσε τον περασμένο μήνα 149 γιουάν (περίπου 23 δολάρια ΗΠΑ) για μια συνεδρία ανάγνωσης και τελείωσε την ανάγνωση του διάσημου «Μικρού Πρίγκιπα».

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της iResearch, εταιρείας παροχής συμβουλών, οι λάτρεις της ηλεκτρονικής ανάγνωσης στην Κίνα έφτασαν πέρυσι τα 340 εκατομμύρια, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 13,2%. Επίσης έρευνα που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την κινεζική Ακαδημία Τύπου και Δημοσιογραφίας διαπίστωσε παρόμοια τάση – η ψηφιακή ανάγνωση αυξάνεται στη χώρα. Το 2017 το 73% των ενηλίκων διάβασε μέσω συσκευών ηλεκτρονικής ανάγνωσης, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 4,8%. Ενώ όλο και περισσότεροι νέοι αφιερώνουν χρόνο στην ψηφιακή ανάγνωση, οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες αναπτύσσουν περισσότερα κίνητρα για να ενθαρρύνουν την ανάγνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κίνα: Πνίγηκαν 17 κωπηλάτες – Ανατράπηκαν οι βάρκες τους (vid)

Κίνα: Καγκουρό πέθανε από τουρίστες που του πετούσαν πέτρες για να το κάνουν να πηδήξει

Κερδίζει έδαφος η on line εκπαίδευση στην Κίνα

Αγοράκι γεννήθηκε τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο των γονέων του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments