Πολιτική

Τετραμερής στο Βουκουρέστι – Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

Τετραμερής στο Βουκουρέστι – Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα
Στο Βουκουρέστι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να λάβει μέρος στην Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει σήμερα συναντήσεις με τους πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα και του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στο Βουκουρέστι, στο Victoria Palace.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι τέσσερις ηγέτες θα συντονίσουν τις κινήσεις τους ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Σόφια, καθώς στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και ειδικά της Σερβίας.

Στην Τετραμερή Συνάντηση Κορυφής θα γίνει αμοιβαία ενημέρωση για τις περιφερειακές εξελίξεις, για την κατάσταση στο Κόσοβο και τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

Αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της επιρροής τρίτων κρατών στην περιοχή, με στόχο να διασφαλιστεί η θεσμική διαδικασία για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Επίσης θα εξεταστούν θέματα συνεργασίας των τεσσάρων χωρών στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και των μεταφορών κ.α.

Η σημερινή Τετραμερής Συνάντηση έρχεται ως συνέχεια της Τριμερούς Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, στη Θεσσαλονίκη, τις διμερούς Ελλάδας-Βουλγαρίας στην Καβάλα και των δύο Τετραμερών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας, στη Βάρνα και στο Βελιγράδι, αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα της Τετραμερούς Συνάντησης έχει ως εξής:

16:50-16:55Αφίξεις των Ηγετών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σερβίας, και υποδοχή τους από την Πρωθυπουργό της Ρουμανίας

17:15-18:15Τετραμερής συνάντηση των Ηγετών

18:20-18:50Κοινές δηλώσεις των Ηγετών προς τα ΜΜΕ

18:55-19:00Οικογενειακή φωτογραφία

19:30-21:00Επίσημο δείπνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Βουκουρέστι την Τρίτη ο ΤσίπραςΓερμανικός Τύπος: «Ο Τσίπρας δεν θα έπρεπε να χαίρεται και τόσο»ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις από μερίδα βουλευτών – Τρία ανοιχτά μέτωπαΝΔ για Τσίπρα: Τον διαψεύδουν οι βουλευτές του για την καθαρή έξοδο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments