Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Κι όμως οι Έλληνες… προτιμούν την ανακύκλωση
Κι όμως οι Έλληνες… προτιμούν την ανακύκλωση | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Απριλίου 2018, 16:39 25 Απριλίου 2018, 16:39

«Οι πολίτες στηρίζουν την ανακύκλωση συσκευασιών, καθώς σε ποσοστό 97% την θεωρούν σημαντική προτεραιότητα.

 Το 92% δηλώνει πως πραγματοποιείται ανακύκλωση στο νοικοκυριό του».

Τα ευρήματα αυτά προκύπτουν από έρευνα ευρείας κλίμακας για την ανακύκλωση συσκευασιών, που διενήργησε πρόσφατα η εταιρεία ALCO, για λογαριασμό της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), σε δείγμα 1.000 πολιτών (50% άνδρες, 50% γυναίκες, ηλικίας 25-65 ετών) σε ολόκληρη τη χώρα, όπου λειτουργεί ανακύκλωση συσκευασιών-μπλε κάδος. Στη συγκεκριμένη έρευνα, εκτός από τους πολίτες, διερευνήθηκε και η άποψη που έχουν τόσο οι συνεργαζόμενοι δήμοι, όσο και οι συμβεβλημένες με το σύστημα της ΕΕΑΑ επιχειρήσεις. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τόσο για την προοπτική της ανακύκλωσης συσκευασιών, όσο και για τη λειτουργία του συστήματος του Μπλε Κάδου στη χώρα.

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι οι πολίτες θεωρούν την ανακύκλωση κομμάτι της καθημερινότητάς τους, καθώς τα δηλούμενα ποσοστά ανακύκλωσης συσκευασιών είναι σχεδόν καθολικά (σε ποσοστό που ανέρχεται στο 92%). Μάλιστα, στα άτομα ηλικίας 25-44 ετών, το ποσοστό ανεβαίνει στο 96%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Ανακύκλωση χαρτιού από τα σχολεία του δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας

Apple: Αυτή είναι η συσκευή που… ανακυκλώνει iphone

Βρετανία: Θα πληρώνουν για το τσίγκινο κουτάκι και το πλαστικό μπουκάλι των αναψυκτικών

Γιώργος Καραμέρος: Ορατά τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης που προωθούν Περιφέρεια Αττικής και ΕΔΣΝΑ (vids)

Ετικέτες: 


2018