Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμη ελαφριά πατατοσαλάτα με γιαούρτι

Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμη ελαφριά πατατοσαλάτα με γιαούρτι
Σήμερα ετοιμάζουμε μία εύκολη πατατοσαλάτα με γιαούρτι.

Αν επιθυμείτε να φάτε κάτι ελαφρύ ή να συνοδεύσετε το φαγητό σας με μία δροσερή σαλάτα, τότε η κατάλληλη επιλογή είναι μία πατατοσαλάτα με γιαούρτι.

Υλικά συνταγής

1½ κιλό πατάτες2 πρέζες κόλιανδρο σε σκόνη3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη1 φλιτζ. μαϊντανό (ψιλοκομμένα φύλλα)4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό2 κ.σ. μουστάρδα2 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.σ. κοφτή ρίγανη1 κ.γ. κοφτό πάπρικα γλυκιά1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)αλάτιπιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία συνταγής

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε σε νερό με τον κόλιανδρο και μόλις μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.Σε μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα (θέλουμε να χωρέσουν και οι πατάτες αφού κάνουμε τη σως) ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό), το σκόρδο, τον μαϊντανό, την ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το σημείο, πρέπει η σως να έχει αρκετή ένταση στη γεύση.Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι ή λεμόνι αν χρειάζεται.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments