Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Οριακά με 151 ψήφους πέρασε το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ – Οι 4 «περίεργες» απουσίες
Οριακά με 151 ψήφους πέρασε το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ – Οι 4 «περίεργες» απουσίες | Pagenews.gr
Pagenews Team 25 Απριλίου 2018, 14:36 25 Απριλίου 2018, 14:36

Με 151 "ναι" έναντι 124 "όχι", πέρασε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο "Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού".


Οι 151 ψήφοι που συγκέντρωσε το νομοσχέδιο μπορεί να οδηγεί στο να γίνει νόμος του κράτους, αλλά συγχρόνως είναι ένα οριακό αποτέλεσμα που στέλνει στο Μαξίμου ένα σήμα πως οι κυβερνητικοί βουλευτές που τον τελευταίο καιρό γκρινιάζουν, κάποιοι ίσως είναι αποφασισμένοι να δυσκολέψουν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. 

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και καταψήφισε η αντιπολίτευση. 

Από την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και σε ό,τι αφορά την κυβερνητική παράταξη, απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Μάρκος Μπόλαρης. Απουσίαζε και ο Κώστας Ζουράρις. 

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. Συνολικά απουσίασαν από την ψηφοφορία 25 βουλευτές.

«Η επόμενη ημέρα θα είναι μια καλύτερη ημέρα για τη ΔΕΗ και τον ενεργειακό τομέα», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι διαρκούσης της συζήτησης τα εργασιακά θέματα αποσαφηνίστηκαν ενώ διαμορφώθηκε και ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τις τοπικές κοινωνίες οποίες, πέρα από την παροχή φθηνού ρεύματος, θα δουν βελτιωμένο τον τοπικό πόρο για το λιγνίτη και επίσης, όπως νωρίτερα ανακοίνωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος, θα ωφεληθούν και από τον εθνικό πόρο μετάβασης στη μετά λιγνίτη εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΔΕΗ: Ξεκίνησαν οι απεργίες, κίνδυνος μπλακ άουτ

Θεοδωράκης για ΔΕΗ: "Το νομοσχέδιο δεν δίνει λύσεις, αναβάλλει τις λύσεις"

ΔΕΗ: Συνεχίζεται η διαμαρτυρία των εργαζομένων – Άδειασαν λιγνίτη έξω από τη Βουλή (pics)

Σφυροκόπημα Μητσοτάκη στην κυβέρνηση: Οδηγεί τη ΔΕΗ ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία

Ετικέτες: 


2018