Αυτοδιοίκηση
pagenews.gr / Αυτοδιοίκηση / Πρωτομαγιά: Η πρόταση για τις Πρέσπες
Πρωτομαγιά: Η πρόταση για τις Πρέσπες | Pagenews.gr
Pagenews Team 26 Απριλίου 2018, 12:31 26 Απριλίου 2018, 12:31

Πρωτομαγιά στις Πρέσπες με τους… νάρκισσους προτείνει ο δήμος Πρεσπών Φλώρινας, που, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρεσπιωτών και άλλους φορείς της περιοχής, διοργανώνει Γιορτή του Νάρκισσου, στην Οξυά Πρεσπών.

Η γιορτή συμπίπτει με την εντυπωσιακή ανθοφορία των φυσικών σχηματισμών του "Νάρκισσου των Ποιητών" που αφθονούν στην περιοχή και περιλαμβάνει πρόγραμμα με φαγητό και μουσική, καθώς και δραστηριότητες για τα παιδιά στην ύπαιθρο της Πρέσπας.

Ο Νάρκισσος (Narcissus Poeticus ssp. Radiiflorus) είναι ένα από τα είδη αυτοφυούς χλωρίδας που προστατεύονται στη χώρα μας από το προεδρικό διάταγμα 61/1981 ενώ ειδικά το λιβάδι των νάρκισσων στην Οξυά των Πρεσπών, απομεινάρι των πολύ πιο εκτεταμένων παλιότερων εκτάσεων, προστατεύεται ως φυσικός σχηματισμός του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

Οπως επισημαίνουν πάντως οι διοργανωτές, στη διάρκεια της γιορτής, οι επισκέπτες δεν πρέπει να πατούν και να κόβουν τους Νάρκισσους που αν και είναι εξαιρετικά όμορφο και εύοσμο λουλούδι, ταυτόχρονα είναι ένα πολύ τοξικό φυτό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Νυχτερινό ρεύμα: Το νέο πρόγραμμα από την Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά: Αυτά είναι τα μέτρα της Τροχαίας

Ετικέτες: 


2018