Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Γιούνκερ σε Παυλόπουλο: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου
Γιούνκερ σε Παυλόπουλο: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου | Pagenews.gr
Pagenews Team 26 Απριλίου 2018, 07:28 26 Απριλίου 2018, 7:28

Με ιδιαίτερα λόγια μίλησε για την Ελλάδα ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος βρίσκεται στην χώρα από τις πρωινές ώρες. Μάλιστα, στις πρώτες του επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της Κομισιόν μεταξύ άλλων τόνισε:

»Είναι δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα. Ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα παρέμεινα πιστός στον ελληνικό λαό. Δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κομισιόν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ στη μία το μεσημέρι θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής. Το απόγευμα, στις 17:30, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ επεσήμανε επίσης ότι »ούτε μια στιγμή δεν διαννοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ. Αυτή ήταν η στάση μου και ως προέδρου του Eurogroup και της Κομισιόν. Και ο φίλος μου Δ. Αβραμόπουλος είναι μάρτυρας ότι κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα το έκανα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Αθήνα ο Γιούνκερ – Ποιους θα συναντήσει

Αυστηρό μήνυμα Γιούνκερ στην Τουρκία: "Είναι γελοίο να λέει πως οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί την απείλησαν"

Ετικέτες: 


2018