Αθλητισμός

Βαρύ κλίμα για Σφαιρόπουλο

Βαρύ κλίμα για Σφαιρόπουλο
Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από το Final Four της Euroleague και οι κεραίες του «Slam Dunk» έχουν ανιχνεύσει τον προβληματισμό για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

*Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Final Four της Euroleague, όπως αναμενόταν, έχει φέρει προβληματισμό στις τάξεις των «ερυθρολεύκων». «Είναι αποτυχία» δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος του αγώνα κι έτσι έχουν εισπράξει την εξέλιξη της σειράς με την Ζαλγκίρις όλοι οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά φυσικά και ο κόσμος.

*Στο στόχαστρο της κριτικής από τον κόσμο έχει μπει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όπως είχε γίνει και σε προηγούμενες στιγμές μέσα στη σεζόν. Είναι δεδομένο πως το κλίμα για τον Έλληνα προπονητή είναι βαρύ κι έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα βέλη.

*Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά σχετικά με τη συνέχεια της σεζόν. Φυσικά, ο Ολυμπιακός θα παίξει το τελευταίο και σημαντικότερο χαρτί στους τελικούς του πρωταθλήματος, αλλά ασφαλώς θα πρέπει πρώτα να βγει από την κρίση που βιώνει σήμερα.

*Το βάρος πέφτει πάντα στους προπονητές έπειτα από αποτυχίες κι ο Σφαιρόπουλος δεν είναι εξαίρεση. Κανείς δεν ξέρει πώς και με ποιες κινήσεις θα προσπαθήσουν οι Πειραιώτες να βγουν από την κρίση, αλλά αλήθεια είναι πως τίποτα και καμία κίνηση από τη διοίκηση της ομάδας δεν μπορεί να αποκλειστεί.

*Βέβαια, όλοι στον Ολυμπιακό αναγνωρίζουν την προσφορά του από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι σήμερα. Άλλωστε, έχει οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» σε δύο πρωταθλήματα (2015, 2016), καθώς και σε δύο τελικούς της Euroleague (2015, 2017). 

*Μετά το τρίτο παιχνίδι της σειράς, το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού δικαίως πανηγύριζε για το γεγονός πως έχει εξαφανίσει τον Ουλάνοβας. «Έχει βάλει 5 πόντους σε τρία ματς» έλεγαν χαρακτηριστικά. Τι ήταν να το πουν; Ματσάρα έκανε με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ στο Game 4 ο Λιθουανός φόργουορντ, του οποίου το συμβόλαιο παρεμπιπτόντως λήγει το καλοκαίρι. 

*Όταν ο Κώστας Σλούκας έφευγε το καλοκαίρι του 2015, πολλοί αμφισβήτησαν την επιλογή του να πάει στην Φενέρμπαχτσε. Τελικά από τα συμβόλαια που εξασφάλισε και τις επιτυχίες που έχει ήδη, δικαιώθηκε ή απέτυχε από την επιλογή του; Τρίτη συμμετοχή σε Final Four σε ισάριθμες σεζόν…

*Σε ομάδα του πρωταθλήματος που ο ιδιοκτήτης θεωρείται από τους πλέον καλοπληρωτές στην αγορά, οι Έλληνες ψάχνουν το ευρώ με το τουφέκι. Κι όταν λέμε με το τουφέκι, εννοούμε ότι τους οφείλονται χρήματα από το 2017. 

*Ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, θα είναι στο Final Four του Basketball Champions League στο ΟΑΚΑ και η εκτίμηση που κάνουν οι άνθρωποι της πιάτσας είναι ότι, αν ο Προμηθέας πάρει του χρόνου μέρος στη διοργάνωση, θα έχει το τρίτο μεγαλύτερο μπάτζετ στην κατηγορία. Τι σημαίνει το τρίτο; Minimum 2.5 εκατομμύρια ευρώ…

*Ο Βαγγέλης Ζιάγκος δεν πούλαγε παπά όταν έλεγε ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στον Πανιώνιο. Δεν είναι εγωιστικό το θέμα μόνο, αλλά και αγωνιστικό πέραν όλων των άλλων. Χάνεται η ισορροπία σε μία ομάδα, όταν διοικητικό στέλεχος μπλέκει στα πόδια του προπονητή, διότι ο λόγος που του είπαν ότι απολύεται ήταν ότι «ο Βαγγέλης από πρωταγωνιστής έγινε ρολίστας και του έχει σακατέψει την ψυχολογία».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments