Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Καυγάς Δραγασάκη με Μπακογιάννη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό
Καυγάς Δραγασάκη με Μπακογιάννη για τον εξωδικαστικό μηχανισμό | Pagenews.gr
Pagenews Team

Δέσμη μέτρων με βελτιωτικές αλλαγές στο νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και με έμφαση στην διευκόλυνση αυτών που πραγματικά έχουν οικονομική αδυναμία και δεν μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους στις τράπεζες, προωθεί η κυβέρνηση. Αυτό διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει και την επέκταση του νόμου Κατσέλη και για τους εγγυητές δανείων.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις της πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη και του βουλευτή της ΔΗΣΥ Γιώργου Καρρά, ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε ότι «υπάρχουν προβλήματα στην υλοποίηση του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό», τονίζοντας παράλληλα ότι «απαιτείται κυβέρνηση, υπουργοί, τράπεζες και άλλοι πιστωτές που εμπλέκονται να κατανοήσουν ότι αυτό το εργαλείο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να λειτουργήσει με επιτυχία το σύστημα».

«Είναι έτοιμη η κοινή υπουργική απόφαση με δέσμη αλλαγών, κάποιες από τις οποίες συζητούνται με τους θεσμούς στα πλαίσια της 4ης αξιολόγησης και ελπίζω ότι σύντομα θα μπει σε νέα φάση το μέτρο αυτό» τόνισε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: «Αξιολογούμε τα αποτελέσματα του εξωδικαστικού συμβιβασμού και προσπαθούμε να κάνουμε βελτιώσεις. Με την κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, ελπίζουμε ότι θα μπούμε σε νέα φάση και θα έχουμε ταχύτερα αποτελέσματα. Καταργούμε την γραφειοκρατία που υπάρχει για να αρχίσει η διαδικασία και από τα 23 έγγραφα θα αρκούν 2 με 3». Όπως παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, μόνο 26 περιπτώσεις μέχρι σήμερα λήξανε επιτυχώς, από τις 30.000 που είχαν υποβάλει αιτήσεις αλλά ακόμα βρίσκονται σε διάφορα στάδια.

Από την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να δώσει οικονομική ανάσα όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ψήφισε ένα νόμο με αναρίθμητες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Όπως υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας για τη διαχείριση ιδιωτικού χρέους από τις 29.325 αιτήσεις που είχαν καταρχήν υποβληθεί, 10.000 κατάφεραν και κάλυψαν τα διαδικαστικά βήματα ενώ από τις 764 αιτήσεις που τελικά υποβλήθηκαν μόλις 23 επιχειρήσεις κατόρθωσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «διαδικασία μαρτύριο με πληθώρα δικαιολογητικών που απαιτούνται και που αντί να λύνει δημιουργεί προβλήματα που έχουν γονατίσει τις επιχειρήσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στους 30.000 οι ενδιαφερόμενοι για εξωδικαστικό συμβιβασμό

Ντόρα Μπακογιάννη: O εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει αποτύχει παταγωδώς

Ετικέτες: 


2018