Διεθνή

Σκωτία: Πέντε κάτοικοι αγόρασαν την Ούλβα – Το μικρό νησί βγαλμένο από παραμύθι

Σκωτία: Πέντε κάτοικοι αγόρασαν την Ούλβα – Το μικρό νησί βγαλμένο από παραμύθι
Αγοράστηκε από τους πέντε από τους έξι κατοίκους του.

Το μικρό νησί Ούλβα, στην Σκωτία με παρθένες παραλίες, αγοράστηκε από τους πέντε από τους έξι κατοίκους του, οι οποίοι φοβούνταν ότι θα έπεφτε στα χέρια μεγιστάνων από τη Ρωσία ή τη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε σήμερα μια τοπική οργάνωση.

Η Ούλβα βγήκε προς πώληση τον περασμένο Ιούλιο από τον έκτο κάτοικο του νησιού, μέλος μιας αριστοκρατικής οικογένειας στην οποία ανήκε εδώ και δεκαετίες. Οι άλλοι πέντε κάτοικοί της, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μια τοπική οργάνωση, μπόρεσαν να την αγοράσουν επωφελούμενοι από έναν νόμο που δίνει στις τοπικές κοινότητες δικαίωμα προτίμησης, επιτρέποντάς τους να προκρίνονται μεταξύ των επίδοξων αγοραστών.

Ενώ βγήκε προς πώληση έναντι 4,25 εκατομμυρίων στερλινών (4,77 εκατομμύρια ευρώ), το νησί αγοράσθηκε ”σε μια τιμή που καθορίσθηκε από ανεξάρτητη εκτίμηση, η οποία παραγγέλθηκε από τη σκωτσέζικη κυβέρνηση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μικρή οργάνωση, η οποία μπόρεσε να συγκεντρώσει τα κεφάλαια χάρη σε μια επιδότηση της σκωτσέζικης κυβέρνησης και τις συνεισφορές 500 προσώπων.

Όταν την έβγαλε προς πώληση, ο ιδιοκτήτης, ο Τζέιμι Χάουαρντ, είχε περιγράψει την Ούλβα ως ”ένα από τα ωραιότερα ιδιωτικά νησιά της βόρειας Ευρώπης” που προσελκύει ξένους μεγιστάνες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοί της να φοβηθούν πως θα εκδιώκονταν από το νησί. Με θέα στο όρος Μπεν Μορ και τον εντυπωσιακό καταρράκτη Ις Φορς του γειτονικού νησιού Μαλ, η Ούλβα είναι μια ειδυλλιακή τοποθεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μυστήριο του Πύργου της Πίζας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments