Διεθνή

Νετανιάχου σε Ερντογάν: Άσε τα μαθήματα ηθικής

Νετανιάχου σε Ερντογάν: Άσε τα μαθήματα ηθικής
Η κόντρα των δύο ανδρών καλά κρατεί και σαν να μη έφτανε όλο αυτό η Τουρκία ζήτησε από τον Ισραηλινό πρεσβευτή να φύγει ''για κάποιον καιρό'' από τη χώρα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε σήμερα τα ”μαθήματα ηθικής” του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτήρισε το Ισραήλ ”κράτος τρομοκράτη” αφού Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σχεδόν 60 Παλαιστίνιους χθες στη Γάζα.

”Ο Ερντογάν είναι μεταξύ των μεγάλων υποστηρικτών της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καταλαβαίνει πλήρως την τρομοκρατία και τις σφαγές. Προτείνω να μην μας κάνει μαθήματα ηθικής”, αναφέρει ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

Να σημειωθεί, ότι την 1η Απριλίου ο Νετανιάχου είχε δηλώσει πως ο ισραηλινός στρατός ”δεν έχει να δεχθεί μαθήματα ηθικής από εκείνον που βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους εδώ και χρόνια”, αναφερόμενος στην Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε κατηγορήσει το Ισραήλ για "γενοκτονία". Η Τουρκία ανακάλεσε επίσης για διαβουλεύσεις τους πρεσβευτές της στο Ισραήλ και στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη χθεσινή μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή.

Η Τουρκία ζήτησε από τον Ισραηλινό πρεσβευτή να φύγει ”για κάποιον καιρό” από τη χώρα

Η Τουρκία ζήτησε σήμερα από τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα να εγκαταλείψει τη χώρα προσωρινά, σε ενδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων χθες από ισραηλινές σφαίρες στη λωρίδα της Γάζας, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος.

Ο πρεσβευτής Εϊτάν Ναέχ κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και του ζητήθηκε να ”επιστρέψει στη χώρα του για κάποιον καιρό”, δήλωσε ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών την επομένη της απόφασης της Τουρκίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις.

Ο Ναέχ υπηρετεί στην πρεσβεία στην Άγκυρα από τον Δεκέμβριο του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νετανιάχου: Αυτοάμυνα το λουτρό αίματος στη Γάζα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments