Αυτοδιοίκηση

Θεσσαλονίκη: Νέος τουριστικός χάρτης συνδέει την πόλη με τις γύρω περιοχές

Θεσσαλονίκη: Νέος τουριστικός χάρτης συνδέει την πόλη με τις γύρω περιοχές
Πρωτοπορία στην Θεσσαλονίκη.

Ένα «εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο» απέκτησε η Θεσσαλονίκη. Και ποιο είναι αυτό; Ένας νέος τουριστικός χάρτης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν χάρτη που παρουσιάζει την πόλη αναλυτικά και την συνδέει με τις γύρω περιοχές της Περιφέρειας αναδεικνύοντας τον προορισμό συνολικά και αναλυτικά, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

«Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χάρτη, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα σημαντικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της πόλης μέσω των ξενοδοχείων», πρόσθεσε. «Είναι μια προσπάθεια για την οποία δουλέψαμε πολύ καιρό», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ.Πατουλίδου.

Ο χάρτης «Thessaloniki roadplan and sights»(είναι στην Αγγλική γλώσσα και σε διαστάσεις Α3) συμπεριλαμβάνει συνολικά 49 σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (μνημεία Unesco, μουσεία, μνημεία των νεωτέρων χρόνων, αξιοθέατα αλλά και νοσοκομεία, πάρκινγκ, σταθμούς και αθλητικά στάδια στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης).

Στην άλλη του όψη παρουσιάζονται τα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Βεργίνα, Δίον, Πέλλα, Όλυμπος, Στάγειρα, Αμφίπολη, Αλιστράτη, Έδεσσα, Πετράλωνα κα) με τα οποία συνδέεται οδικά η Θεσσαλονίκη και προσφέρονται για κοντινές τουριστικές διαδρομές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Μόνιμη εργασία ζητούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων

Περισσότερα