Πολιτισμός

O Ζανό Ντάνιας στο www.pagenews.gr

O Ζανό Ντάνιας στο www.pagenews.gr
Ο Ζανό Ντάνιας σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο www.pagenews.gr και την Έπη Τρίμη.

Πριν λίγες ημέρες, είδα την εξαιρετικά καλοπαιγμένη παράσταση ”Toc-Toc” του πολυτάλαντου Laurent Baffie. Ο Ζανό Ντάνιας, υποδύθηκε το “Ζαν Λουι” Φώτη Μαυρίδη ένα γαλλοτραφή με σύνδρομο «Jill de la Turret», που εις άπταιστον γαλλική μιμείται έξοχα γάτες, γαβγίζει και βρίζει ασύστολα σε καταστάσεις στρες.

Ήταν εξαιρετικός στο ρόλο του όπως βέβαια και οι υπόλοιποι συντελεστές που έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας. Ο Κώστας Σπυρόπουλος σκηνοθέτησε αριστουργηματικά την παράσταση δίνοντας τη δυνατότητα στους ηθοποιούς να δουλέψουν άριστα τις ψυχαναγκαστικές λεπτομέρειες του ρόλου τους προσφέροντας άφθονο γέλιο ακόμα και στον πιο απαιτητικό θεατή όπως εγώ που γελώ με πολύ δυσκολία. Φανταστείτε πως ήμουν στην πρώτη σειρά (τα καλά του να είσαι δημοσιογράφος) και στο τέλος γελούσα τόσο πολύ που μου έκαναν πλάκα οι συντελεστές.

Ο Ομάρ Ταρίφ (Κώστας Σπυρόπουλος) είναι Θεσσαλονικιός ταξιτζής και φανατικός παοκτζής. Έρχεται στην Αθήνα με σκοπό να πολεμήσει την εμμονή του με τους αριθμούς. Ο Μπάμπης Γραμμένος (Πέτρος Λαγούτης) αρνείται να πατήσει πάνω σε γραμμές, καθώς, όταν τις βλέπει, τραυλίζει λόγω πανικού. Επίσης, είναι ψυχωτικός με τη συμμετρία! Η Μαρία Κλεοπάτρα Μπιμπίκα (Σόφη Ζανίνου) έχει εμμονή με τα Θεία και με το παραμικρό σταυροκοπιέται. Επίσης, συνεχώς ανησυχεί για το αν έχει κλείσει το φως, το θερμοσίφωνα κλπ. Η Λίλη Παπαγεωργοδημητρομανωλάκη (Μένη Κωσταντινίδου) επαναλαμβάνει συνεχώς τις ίδιες φράσεις επί δύο. Τέλος, η Λαρισαία Νίτσα Τσιάνο (Στέλλα Κωστοπούλου) είναι ψυχαναγκαστική με την καθαριότητα.

Πρόκειται για μια παράσταση που δικαίως είναι μονίμως sold out λόγω της θεματικής της, των ανατροπών και βέβαια όλου του επιτελείου που δίνει ψυχή και επαγγελματισμό. Μετά το πέρας της παράστασης θέλοντας να συγχαρώ τους συντελεστές κανονίσαμε μια σειρά συνεντεύξεων αρχής γεννωμένης από το Ζανό Ντάνιας. Ο Ζανό, έγινε πολύ γνωστός και αγαπητός από τη συμμετοχή του σε ελληνικές ταινίες και τις θρυλικές βιντεοκασέτες. Έχει κάνει τηλεόραση, πολύ θέατρο και βέβαια μεταγλωττίσεις (Ο Μεγάλος Ποντικο-ντεντέκτιβ/ The Great Mouse Detective, Φλορισιέντα, μία σύγχρονη Σταχτοπούτα, ο Βασιλιάς των Λιονταριών/ Τιμόν, Αλαντίν/ Τζίνι, Κάντυ Κάντυ/ Αλιστίαρ Κόρνγουελ και η Μικρή Γοργόνα).

Ζανό το ”Toc-Toc” οσονούπω τελειώνει. Υπάρχουν σκέψεις να συνεχιστεί και την προσεχή σεζόν;

Ναι, το ”Toc-Toc” τελείωσε, στις 20 Μαΐου. Από εκεί και πέρα γίνονται συζητήσεις για να συνεχιστεί και την νέα χρονιά πάλι στο θέατρο ”ΗΒΗ”. Αυτή θα είναι η πέμπτη χρονιά της παράστασης και είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα come back μαζί με τον Κώστα, με τον οποίο παίζαμε μαζί στο ”Γλυκό πουλί της νιότης” ταινία που είχαμε πρωτογνωριστεί κιόλας και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ποιο είναι το κριτήριο για να πεις ότι κάποιος είναι φίλος σου και όχι γνωστός; Πιστεύεις ότι οι φιλίες έχουν ηλικία;

Ναι, πιστεύω ότι καλό είναι να συμβαδίζουν οι ηλικίες και να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά. Να σου πω την αλήθεια, δεν είμαι τόσο ανοικτός σαν άνθρωπος και έτσι δεν έχω πολλούς φίλους. Γνωστούς έχω πάρα πολλούς αλλά φίλους λίγους. Για να σου απαντήσω λοιπόν θα σου πω πως φίλος για μένα είναι αυτός που σε σκέφτεται, σε νοιάζεται και σε θυμάται στις γιορτές. Κάνω παρέα με τους γείτονές μου που μάς καλούν, αλλά προτιμώ να περνάω αρκετό χρόνο με την γυναίκα μου, με την οποία έχουμε άψογη σχέση, την κόρη μου και τα σκυλάκια μου.

Η δεύτερη σύζυγός σου είναι από την Τζαμάικα. Θέλεις να μας πεις πως την γνώρισες;

Άκου. Εγώ ενώ παράλληλα ήμουν ηθοποιός είχα κι ένα ανθοπωλείο. Αυτήν ήταν νοσοκόμα σ’ ένα νοσοκομείο κοντά στο ανθοπωλείο κι αγόραζε λουλούδια από το μαγαζί μου. Έφτιαχνα από ανθοδέσμες για γάμους μέχρι και στεφάνια για κηδείες. Την επιχείρηση την είχαμε από κοινού με την πρώην σύζυγό μου και μόλις αποφασίσαμε να χωρίσουμε, την κλείσαμε γιατί δεν γινόταν να τρέχει την επιχείρηση μόνη της. Εγώ πάντως να σου πω την αλήθεια πάντα ηθοποιός ήθελα να είμαι. Αφού λοιπόν χώρισα, την προσέγγισα και από τότε είμαστε μαζί. Ήταν κάτι σαν κάρμα…

Η γυναίκα σου μας είπες είναι νοσοκόμα. Πώς βρέθηκε στην Ελλάδα;

Η Μαρία Φλορίς Νόρμαν ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τον ηθοποιό, Θεοδωρή Ρουμπάνη. Ο Ρουμπάνης ήταν παντρεμένος με την Σάρα Τσόρτσιλ, την εγγονή του Τσόρτσιλ κι ο πατέρας της γυναίκας μου εργαζόταν σ’ ένα σαλέ που είχαν ως μπάτλερ. Ήρθε για να σπουδάσει γιατί ήταν επικίνδυνα εκεί. Έτσι πήραν την απόφαση να έρθει και να εγκατασταθεί στη χώρα μας αφού η Ελλάδα είναι ζεστή χώρα, έχει θάλασσα και έχει κλιματολογικά κάποια κοινά με τη Τζαμάικα. Ήταν μια καλή σκέψη κι ευτυχώς για την ίδια προσαρμόστηκε γρήγορα. Είμαστε μαζί από το 85′, παντρευτήκαμε το 89′ και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι.

Η κόρη σου βαδίζει στα βήματά σου. Χαίρεσαι γι΄ αυτό; Θα συνεργαζόσουν μαζί της;

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και το χαίρομαι ιδιαίτερα. Η Ξένια είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια της jazz. Τώρα είναι για 3εις παραστάσεις στο Κρατικό Βορείου Ελλάδος. Κάνει την ηχώ της Αθηνάς, για τον Αίαντα του Ευριπίδη. Τώρα εάν με ρωτάς εάν θέλω να συνεργαστούμε θα σου απαντήσω πως θέλω πάρα πολύ κι ευελπιστώ κάτι να γίνει στο μέλλον.

Ποια είναι η σχέση σου με την πρώτη σου σύζυγο;

Άριστη. Μάλιστα στις γιορτές κάνουμε όλοι μαζί παρέα σα μια μεγάλη οικογένεια τύπου Σουηδίας (γέλια).

Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου ελάττωμα;

Είμαι γυναικάς και μού αρέσει το ωραίο φύλο.

Πώς το αντιμετωπίζει η γυναίκα σου;

Δεν το ξέρει (γέλια) άλλωστε το κάνω με διακριτικότητα… έτσι ως φλερτ περισσότερο και τίποτα περισσότερο…

Και το μεγαλύτερό σου προτέρημα;

Ας μιλήσουν άλλοι γι’ αυτό (γέλια).

Αγαπάς τα ζώα;

Ναι, πολύ. Έχω μάλιστα σκυλιά που τα λατρεύω.

Ας γυρίσουμε στα επαγγελματικά. Τί σχεδιάζεις για το καλοκαίρι;

Φέτος το καλοκαίρι, αποφάσισα να κάνω μια δικιά μου παραγωγή, μια παρωδία του Γιάννη Βασιλειάδη. Είναι έμμετρο έργο λες και το έχει γράψει ο Μποστ. Είναι μια απόδοση χιουμοριστική με ομοιοκαταληξία και συγκεκριμένα δεκαπεντασύλλαβο. Έχουμε ένα τραγικά οικονομικό budget και είμαστε πέντε άτομα επί σκηνής, αλλά έχω βρει φανταστικά ρούχα, σκηνικά, ωραίο φωτισμό και μουσική. Να σου αποκαλύψω επίσης, ότι η παράσταση έχει να κάνει με τον Τρωικό πόλεμο και πραγματεύεται το ότι ο Πάρις πήρε στην Τροία τον ”κλώνο” της Ελένης. Μαζί μου θα είναι η Γεωργία Σιακαβάρα, ο Δημήτρης Χιώτης, η Μαρία Δρακοπούλου και ο Βασίλης Σαμαριτάκης. Ξεκινάμε στις 25 Ιουνίου και θα περιοδεύσουμε με δήμους και συλλόγους όλο το καλοκαίρι.

Σου λείπει η τηλεόραση;

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω. Δεν έχω να ζηλέψω κάτι από την τηλεόραση, αλλά θα ήθελα να βρεθώ στα πράγματα για να με θυμηθεί ο κόσμος. Θα μ’ ενδιέφερε κάτι σχετικό με την μυθοπλασία και βέβαια την αγαπημένη μου κωμωδία. Από άποψη δεν ήμουν όσο καριερίστας έπρεπε και γενικώς δεν εισήλθα σε πολιτικές ή θεατρικές κλίκες και ούτε έκανα δημόσιες σχέσεις κάτι που ίσως το πληρώνω σήμερα.

Παρακολουθείς τηλεόραση;

Ναι, λιγάκι τα μεσημέρια. Παρακολουθώ το “Power of love” και παλαιότερα το ”Τατουάζ”. Περισσότερο με τραβάει να δω σήριαλ τουρκικής παραγωγής, τα οποία δυστυχώς είναι καλύτερης ποιότητος απ’ αυτά που βγάζουμε εμείς στην Ελλάδα.

Κλείνοντας την κουβέντα μας να ομολογήσω πως την ευχαριστήθηκα πολύ γιατί ο Ζανό Ντάνιας είναι ένας καλλιεργημένος άνθρωπος, ιδιαιτέρως ευγενής και προσηνής. Του εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο εγχείρημά του και βέβαια ανανεώνουμε από τώρα το ραντεβού μας για τις 25 Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments