Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Πικάντικη πίτσα με κιμά

Η συνταγή της ημέρας: Πικάντικη πίτσα με κιμά
Πικάντικη η σημερινή συνταγή.

Η συνταγή της ημέρας: Πικάντικη πίτσα με κιμά.

Υλικά και διαδικασία παρασκευής για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 3-4 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

για τον κιμά

  • 400γρ. κιμάς ανάμεικτος
  • 75γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200γρ. ντομάτες κονκασέ
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ⅓ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

για την πίτσα

  • 100γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 φλιτζ. γκούντα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος για το σερβίρισμα

Διαδικασία συνταγής

  • Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι.
  • Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα με κιμά.
  • Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη ή στο multi. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για να τον «σπάσουμε» και να τσιγαριστεί ομοιόμορφα.
  • Αφού σοταριστεί παντού ο κιμάς, ρίχνουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μοσχοκάρυδο, κανέλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτια να βράσει για περίπου 1 ώρα.
  • Αν τελειώσουν τα υγρά του και χρειάζεται κι άλλο βράσιμο, ρίχνουμε λίγο νεράκι ζεστό, για να μη σταματήσουμε το μαγείρεμα.
  • Έπειτα ανακατεύουμε με το κεφαλοτύρι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα.
  • Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί και «ανοίγουμε» τη ζύμη.
  • Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (πρώτα την σάλτσα κιμά και μετά τα υπόλοιπα) και ψήνουμε στους 180οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι.
  • Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγο αποξηραμένο βασιλικό.

Πηγή: cooklos.gr

Περισσότερες προτάσεις για συνταγές θα βρείτε εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments