Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Αρτέμης Σώρρας: Αγνώριστος στα δικαστήρια (pics)
Αρτέμης Σώρρας: Αγνώριστος στα δικαστήρια (pics) | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Ιουνίου 2018, 11:52 | ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12:03 21 Ιουνίου 2018, 12:03

Ο Αρτέμης Σώρρας μεταφέρθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη στα δικαστήρια, για να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» έφτασε στα δικαστήρια σχεδόν αγνώριστος, αφού έχει αφήσει μακριά μαλλιά και γένια.

Εκεί τον περίμεναν οπαδοί του, οι οποίοι τον αποθέωσαν φωνάζοντας «αρχηγέ, αρχηγέ». Αρτέμης Σώρρας: Δείτε φωτογραφίες από τα δικαστήρια

Βαρύ το κατηγορητήριο

Με ένα βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει αδικήματα τα οποία αποδίδονται με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος,είναι αντιμέτωπος με σωρεία κακουργημάτων όπως αυτά:

  • της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης,
  • της απάτης και
  • της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών

με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δικογραφία σε βάρος του Σώρρα και επτά συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 μετά από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οργάνωση φέρεται να έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και σε τράπεζες.

Ο Σώρρας παρότρυνε πολίτες να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να αποστέλλουν εξώδικα ώστε οι πληρωμές να «τακτοποιηθούν» από τα 600 δισ. ευρώ που φέρεται ότι διαθέτει ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που αποδίδονται στους επικεφαλής της ΜΚΟ, η οργάνωση εξακολουθεί να διαφημίζει σε μέλη της, από τα οποία λαμβάνει συνδρομές από 5 έως και 50 ευρώ, τα «εξώδικα Σώρρα» τα οποία φαίνεται να έχουν οδηγήσει δεκάδες πολίτες σε διαδικασίες πλειστηριασμού περιουσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αρτέμης Σώρρας: Οδηγείται στον ανακριτή

Ετικέτες: 


2018