Πολιτισμός

Η Αθήνα υποδέχεται τον Ιρλανδό συγγραφέα Τζον Κόνολι

Η Αθήνα υποδέχεται τον Ιρλανδό συγγραφέα Τζον Κόνολι
Ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Τζον Κόνολι έρχεται στις 4 Ιουλίου στην Αθήνα.

Ο Ιρλανδός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Τζον Κόνολι έρχεται στις 4 Ιουλίου στην Αθήνα, σε μία συνδιοργάνωση της Αθήνας 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων -με δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος- από τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και τις εκδόσεις BELL, με τη στήριξη της πρεσβείας της Ιρλανδίας.

Η εκδήλωση με τίτλο «Πώς γεννήθηκε η σειρά του Τσάρλι Πάρκερ: Το υπερφυσικό, το έγκλημα, οι πολιτικές προεκτάσεις» θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική σκηνή της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, (Συγγρού 107, την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 19:00).

Ο Τζον Κόνολι γεννήθηκε το 1968 στο Δουβλίνο. Εργάστηκε ως μπάρμαν, κυβερνητικός αξιωματούχος και δημοσιογράφος στην εφημερίδα The Irish Times, πριν εκδώσει το πρώτο βιβλίο του «Κάθε νεκρό πράγμα», το 1999, αστυνομικό μυθιστόρημα όπου εισάγει για πρώτη φορά τον χαρακτήρα του Τσάρλι Πάρκερ, ενός πρώην αστυνομικού που κυνηγάει τον δολοφόνο της γυναίκας και της κόρης του. Σε χρόνο ρεκόρ το βιβλίο μπήκε σε όλες τις λίστες των μπεστ σέλερ και στη συνέχεια απέσπασε το αμερικανικό βραβείο Σέιμους καλύτερου αστυνομικού μυθιστορήματος, (πρώτη φορά σε συγγραφέα που δεν ήταν Αμερικανός).

Ο Κόνολι συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του με σειρά βιβλίων. Τον αποκαλούν συχνά ο «Δουβλινέζος που γράφει σαν Αμερικανός», επειδή τοποθετεί τη δράση των μυθιστορημάτων του στις ΗΠΑ με απίστευτη άνεση και αυθεντικότητα. Ιδιοφυής σκηνοθέτης της φρίκης, αλλά και εξαιρετικός τεχνίτης τής γραφής, ξεχωρίζει από όλους τους ομότεχνούς του για το μοναδικό στυλ του, που συνδυάζει το νουάρ με το μεταφυσικό στοιχείο και την αγωνιώδη πλοκή τής περιπέτειας με την κατάδυση στα σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments