Βιβλίο

Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα

Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αισιοδοξία και αγάπη για τη ζωή με πρωταγωνίστρια μια κοπέλα που αποφασίζει να ανοίξει το πιο όμορφο χαρτοπωλείο στην καρδιά του Παρισιού.

Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Ροζαλί Λoράν είναι η νεαρή ιδιοκτήτρια ενός μικρού χαρτοπωλείου στο Σαιν Ζερµαίν, στο Παρίσι.

Αν ήταν στο χέρι της, όλο και περισσότεροι άνθρωποι γύρω της θα έστελναν κάρτες.

Παρόλο που οι κάρτες µε τις ωραιότερες ευχές είναι η ειδικότητα και η επιτυχία της, τα πράγµατα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά όσον αφορά την εκπλήρωση των δικών της ευχών.

Ένα πρωινό, ένας ηλικιωμένος κύριος σκοντάφτει μέσα στο χαρτοπωλείο και αναποδογυρίζει το σταντ µε τις κάρτες.

Η Ροζαλί ανακαλύπτει ότι ο άνδρας που προσγειώθηκε τόσο ανώμαλα στη ζωή της δεν είναι άλλος από τον αγαπημένο συγγραφέα της παιδικής της ηλικίας, τον περίφημο Μαξ Μαρσαί.

Όταν εκείνος προτείνει στη Ροζαλί να εικονογραφήσει το καινούριο –και μάλλον τελευταίο του– βιβλίο, εκείνη δέχεται.

Είναι η αρχή μιας ξεχωριστής φιλίας ανάμεσα σε ιδιόρρυθμους καλλιτέχνες.

Οι ευχές τόσων ετών αρχίζουν επιτέλους να γίνονται πραγματικότητα, μέχρι που ένας αδέξιος Αµερικανός καθηγητής εισβάλλει στο µαγαζί στο χαρτοπωλείο κατηγορώντας την ίδια και τον Μαρσαί για λογοκλοπή.

Η Ροζαλί αδυνατεί να καταλάβει αν της χτυπάει την πόρτα ο έρωτας ή ένας μεγάλος μπελάς.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Για τη Ροζαλί, σε έναν ιδανικό κόσμο οι άνθρωποι θα έστελναν διαρκώς επιστολές και κάρτες. Η μικρή –ή και μεγάλη– χαρά που πάντα έδινε σε αποστολείς και παραλήπτες μια χειρόγραφη επιστολή, δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με ένα μέιλ ή ένα sms. Αυτά σβήνονται, ξεχνιούνται, χάνονται. Η στιγμή που βρίσκεις ένα γράμμα να σε περιμένει στο γραμματοκιβώτιο. Το δευτερόλεπτο που σου παίρνει να γυρίσεις την καρτ ποστάλ από την άλλη για να δεις ποιος σου την έστειλε. Το τελετουργικό άνοιγα ενός φακέλου ή το σκίσιμό του από ανυπομονησία. Η Ροζαλί δεν άλλαζε με τίποτα τη δυνατότητα να κρατήσεις στα χέρια σου ένα κομμάτι του ανθρώπου που σε σκέφτηκε. Να μελετήσεις τον γραφικό του χαρακτήρα. Να νιώσεις τη διάθεσή του. Ακόμα και να εντοπίσεις κάποιο είδος καπνού από τα τσιγάρα του ή τη μυρωδιά από το άρωμά του. Αυτό ήταν πραγματικά τόσο έντονο και αληθινό! Μπορεί γράμματα να γράφονται όλο και πιο σπάνια. Ποιος είχε χρόνο για τέτοια; Η Ροζαλί ωστόσο ήταν βέβαιη ότι σχεδόν σε όλους θα άρεσε να λάβουν μια κάρτα. Ένα γράμμα. Και έβρισκε πως όλα αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι ηλεκτρικές συσκευές είχαν τόσο λίγη γοητεία».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Νικολά Μπαρρό γεννήθηκε το 1980 στο Παρίσι από μητέρα Γερµανίδα και πατέρα Γάλλο. Σπούδασε ρομανική φιλολογία και πολιτισµό στο Πανεπιστήµιο της Σορβόννης κι εργάστηκε σε βιβλιοπωλείο στο κέντρο του Παρισιού. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Η εποχή των κερασιών», µεταφράστηκε σε 16 γλώσσες και απέσπασε επαινετικές κριτικές και ενθουσιώδεις αντιδράσεις από το αναγνωστικό κοινό.

ΤΙΤΛΟΣ: Το Παρίσι είναι πάντα μια καλή ιδέα ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:Nicolas Barreau ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ειρήνη Αποστολάκη Εκδόσεις Πατάκη Σελ.: 336 Τιμή: 15,50 €.

Περισσότερες προτάσεις για βιβλία στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments