Πολιτική

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Θα συζητήσουμε την πρόταση Καμμένου με τους 180 βουλευτές

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Θα συζητήσουμε την πρόταση Καμμένου με τους 180 βουλευτές
Για πρώτη φορά, ο Δημήτρης Τζανακόπουλός έθιξε τα όσα είχε πει τις προηγούμενες μέρες ο Πάνος Καμμένος για το Σκοπιανό.

Η πρόταση του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό, για να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών από 180 βουλευτές «θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης ώστε όταν έρθει η ώρα να ληφθούν αποφάσεις», δήλωσε Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το Σύνταγμα δεν επιτάσσει ούτε και απαγορεύει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από 180 βουλευτές. Όπως χαρακτηριστικά είπε, το Σύνταγμα ορίζει πως ανάγκη για υπερψήφιση διεθνούς συμφωνίας από 180 βουλευτές υπάρχει μόνο όταν παραχωρούνται αρμοδιότητες της κυβέρνησης ή αρμοδιότητες που απονέμει το Σύνταγμα.

«Δεν υφίσταται εδώ τέτοια συνταγματική επιταγή», συμπλήρωσε, ωστόσο πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να λάβει οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία».

Από την άλλη, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ θα ψηφιστεί και από βουλευτές κομμάτων εκτός του κυβερνητικού σχήματος.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι «η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονίων δεν έχει τίποτα να φοβηθεί» και επανέλαβε πως η κυβέρνηση σχηματίστηκε βασισμένη σε δύο πολιτικούς άξονες:

– Ανασυγκρότηση οικονομίας με έξοδο από μνημόνιο,

– Θεσμική θωράκιση της πολιτείας από τη διαφθορά.

«Έχουμε ακόμα δρόμο για να ανασυγκροτήσουμε οικονομία και να θωρακίσουμε την πολιτεία από διαπλοκή» συμπλήρωσε, τονίζοντας πως το κυβερνητικό έργο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατέληξε λέγοντας:

«Συνεχίζουμε στη βάση της προγραμματικής συμφωνίας», καθώς και ότι «θα ολοκληρώσουμε τετραετία», ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση «δεν βρίσκεται σε καμία ομηρεία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments