Διεθνή

Οι μισοί Αμερικανοί θεωρούν τον Τραμπ ρατσιστή

Οι μισοί Αμερικανοί θεωρούν τον Τραμπ ρατσιστή
Η δημοσκόπηση κατέγραψε τις αντιδράσεις των Αμερικανών σε μια σειρά ζητημάτων που προκαλούν αντιδράσεις

Ποσοστό 49% των Αμερικανών ψηφοφόρων, μεταξύ αυτών κι ένα ποσοστό 11% των Ρεπουμπλικάνων, πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι ρατσιστής, μεταδίδει το ABC News επικαλούμενο τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Quinnipiac University).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ποσοστό 22% των Ρεπουμπλικάνων αλλά και το 55% των Αμερικανών ψηφοφόρων εκτιμούν ότι ο πρόεδρος Τραμπ “ έχει ενθαρρύνει ανθρώπους που έχουν ρατσιστικά πιστεύω, να τα εκφράσουν δημόσια”.

Ωστόσο, το 50% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι το βασικό κίνητρο της πολιτικής μετανάστευσης του προέδρου Τραμπ είναι “ ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για τον έλεγχο των συνόρων μας.”

Από την άλλη μεριά, ποσοστό 44% εκτιμά ότι το βασικό κίνητρο είναι οι “ ρατσιστικές πεποιθήσεις του”.

Η δημοσκόπηση κατέγραψε τις αντιδράσεις των Αμερικανών σε μια σειρά ζητημάτων που προκαλούν αντιδράσεις, όπως, η συνοριακή κρίση, η σημασία της ευγένειας στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, η αξιοπιστία του προέδρου Τραμπ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ποσοστό 60% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, μεταξύ αυτών ποσοστό 21% των Ρεπουμπλικάνων, και 95% των Δημοκρατικών, πιστεύουν πως η πρακτική του χωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό αποτελεί “ παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments