Οικονομία

Η Γερμανία μπλόκαρε την εκταμίευση της τελευταίας δόσης – Ζητά ισοδύναμα για το ΦΠΑ στα νησιά

Η Γερμανία μπλόκαρε την εκταμίευση της τελευταίας δόσης  – Ζητά ισοδύναμα για το ΦΠΑ στα νησιά
Η Γερμανία ζήτησε ισοδύναμα για το ΦΠΑ στα νησιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την λήξη της τελευταίας Συνόδου Κορυφής εξήγγειλε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη την Γερμανία, αφού όπως έγινε γνωστό μπλόκαρε την εκταμίευση της τελευταίας δόσης ύψους 15 δισ προς την Ελλάδα, καθώς ζήτησε περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων.

Οι συγκεκριμένες περικοπές αναλογούν με το δημοσιονομικό κόστος της επέκτασης του μειωμένου ΦΠΑ.

Κατά την διάρκεια του σημερινού Eurogroup αποφασίστηκε πως αντί η δόση να εκταμιευθεί τις επόμενες μέρες θα καθυστερήσει πιθανώς έναν μήνα, αφού η ελληνική κυβέρνηση κάνει περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων και πάρει την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως η δόση θα μπει στα ελληνικά ταμεία στις αρχές Αυγούστου.

«Οι εθνικές διαδικασίες στη Γερμανία είναι για την έγκριση της δόσης είναι συνδεδεμένες με την απόφαση των ελληνικών αρχών για την επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά» είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κ. Ρέγκλινγκ και εξήγησε ότι η ελληνική πλευρά «δεσμεύτηκε να κάνει περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων» .

Ο επικεφαλής του Eurogroup Μαριο Σεντένο τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα και να δείξουν ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων.

«Το τέλος του προγράμματος είναι πολύ κρίσιμο για ενίσχυση της εμπιστοσύνης. Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα να παραμείνει στις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments