Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Κλεισθένης: Πέρασε οριακά το νομοσχέδιο – Υπερψηφίστηκε η κατάτμηση της Β’ Αθήνας
Κλεισθένης: Πέρασε οριακά το νομοσχέδιο – Υπερψηφίστηκε η κατάτμηση της Β’ Αθήνας | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Ιουλίου 2018, 00:03 13 Ιουλίου 2018, 0:03

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» με 150 ψήφους υπέρ του και 123 ψήφους εναντίον του.

Τα άρθρα 28 και 56 που καθιερώνουν την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές εγκρίθηκαν με 161 ψήφους υπέρ τους και 111 αντίθετες ψήφους.

Η τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, πέρασε με 241 ψήφους υπέρ έναντι 31 ψήφων κατά.

Η τροπολογία για την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, υπερψηφίστηκε με 149 ψήφους έναντι 122, ενώ ένας βουλευτής ψήφισε «παρών». Υπέρ της κατάτμησης

Υπέρ της κατάτμησης ψήφισε εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι υπερβαίνοντας κατά πολύ το όριο των 200 ψήφων που απαιτείται για να ισχύσει μια συνταγματική αλλαγή από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Μια επεισοδιακή ψηφοφορία

Το σύστημα στη Βουλή, για άλλη μια φορά δεν λειτούργησε σωστά και μπλόκαρε, με συνέπεια το προεδρείο να μην είναι βέβαιο για το τελικό αποτέλεσμα επί του νομοσχεδίου «Κλεισθένης».

Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι έγινε χάρη στην βιασύνη των βουλευτών να καταχωρίσουν άμεσα την ψήφο τους προκειμένου να αποχωρήσουν, είτε για τα σπίτια τους, είτε για να προλάβουν – όπως ειπώθηκε- αεροπλάνα για να μεταβούν στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Να σημειωθεί, ότι ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης παρακάλεσε τους βουλευτές να μην φύγουν μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι οι ψήφοι έχουν κατοχυρωθεί.

Στην αίθουσα πάντως της ολομέλειας κυριάρχησε ο «κακός χαμός», αφού αρκετοί βγήκαν εκτός της αίθουσας, ενώ άλλοι είναι όρθιοι κάνοντας βόλτες στους διαδρόμους.

Στην συνέχεια, ο Σπύρος Λυκούδης είπε χαριτολογώντας με αφορμή την μια ομαλή λειτουργία του συστήματος:

Μάλιστα όπως είπε χαριτολογώντας «σύστημα είναι αυτό τι να κάνουμε; Εμείς δεν λέμε ότι είμαστε αντισυστημικοί;».

Να θυμίσουμε βέβαια, ότι πρόβλημα είχε προκύψει και πριν λίγες εβδομάδες ξανά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία με αποτέλεσμα ορισμένα άρθρα οι βουλευτές που δεν τα ψήφισαν να κληθούν να τα ψηφίσουν με το κανονικό παραδοσιακό τρόπο.

Ετικέτες: 


2018