Αυτοδιοίκηση

O Πατούλης παρών για τη συμμαχία στην Αθήνα – Τι απαντά για Μπακογιάννη

O Πατούλης παρών για τη συμμαχία στην Αθήνα – Τι απαντά για Μπακογιάννη
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης σχολίασε και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και ο Κώστας Μπακογιάννης για το δήμο Αθηναίων.

«Η Αθήνα χρειάζεται μια νέα συμμαχία […] Σε αυτή τη συμμαχία για την Αθήνα δηλώνω παρών», τονίζει ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης σε συνέντευξη του στην εφημεριδα «ΕΦ. Συν.» αναφορικά με την υποψηφιότητα του ως δήμαρχος Αθηναίων.

«Για εμένα, λέει ο κ. Πατούλης, αξία δεν έχει το κομματικό χρίσμα αλλά το χρίσμα της τοπικής κοινωνίας. Του αθηναϊκού λαού. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε, ότι δεν αρκεί απλά η Αθήνα να αλλάξει δήμαρχο για να αναστρέψουμε την εικόνα παρακμής που έχει περιέλθει».

Χρειάζεται η στράτευση όλων, σημειώνει , «όσων αγαπούν την Αθήνα ανεξάρτητα από τη θέση ή το αξίωμα που κατέχουν». Σε ερώτηση για το εάν θα επηρεαστεί η απόφασή του από ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη απαντά: «Όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής μου με την Αυτοδιοίκηση ποτέ δεν έλαβα αποφάσεις για τα επόμενα πολιτικά μου βήματα που εξαρτιόνταν από τις αποφάσεις των άλλων».

Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αυτό πρέπει να γίνει τώρα». Επαναλαμβάνει ότι μόνο καλό θα κάνει στην «πόλη της καρδιάς μας» η ενασχόληση όσο το δυνατόν περισσότερων με τα ζητήματα της».

Ο κ. Πατούλης ασκεί θετική κριτική στο έργο και την προσωπικότητα των παλαιότερων δημάρχων (Δ. Μπέης, Αν Τρίτσης, Δ. Αβραμόπουλος, Ν. Κακλαμάνης Ν. Μπακογιάννη). Χαρακτηρίζει τον Γ. Καμίνη ως «ένα σοβαρό άνθρωπο με όραμα», προσθέτοντας ότι «το αποτέλεσμα αδίκησε το όραμα του και δυστυχώς ή ευτυχώς όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος».

Διαβάστε Eπίσης

ΚΕΔΕ: Θα κινηθεί νομικά κατά των διατάξεων του «Κλεισθένη»

Ο Γιώργος Πατούλης για τον Κλεισθένη: Το χειρότερο νομοσχέδιο στην ιστορία

«Σφάχτηκαν» Σκουρλέτης και Πατούλης στη Βουλή για τον «Κλεισθένη»

Η θετική αντίδραση του Πατούλη για τον ΦΠΑ στα νησιά