Ελλάδα

Καύσωνας: Πώς οι αέριες μάζες από την Αφρική θα πλήξουν την Ελλάδα

Καύσωνας: Πώς οι αέριες μάζες από την Αφρική θα πλήξουν την Ελλάδα
Όπως έχουν προαναγγείλει οι μετεωρολόγοι από την Κυριακή αναμένεται θερμή εισβολή στη χώρα.

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένουμε στη χώρα μας το τριήμερο 21 με 23 Ιουλίου 2018, καθώς θερμές άεριες μάζες από την Κεντρική Μεσόγειο πλησιάζουν την περιοχή μας και θα δημιουργήσουν ένα νέο κύμα καύσωνα.

Το βίντεο του meteo.gr δείχνει την πορεία των θερμών αέριων μαζών σε ύψος περίπου 1.500 m μέχρι την Τετάρτη 25 Ιουλίου.

Πρόγνωση καιρού από τον μετεωρολόγο, κ. Καλλιάνο

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, η Κυριακή και η Δευτέρα θα είναι δύο δύσκολες μέρες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας διότι οι πολύ θερμές αέριες μάζες θα βρεθούν πάνω από την περιοχή μας, «εκτοξεύοντας» τον υδράργυρο αρκετά εύκολα στα επίπεδα των 40°C και πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο ακόμη και στους 41°C.

Η ζέστη θα είναι πολύ αισθητή κυρίως στην κεντρική και τη νότια Ελλάδα (παρ’ όλο που και στην κεντρική Μακεδονία ίσως καταγραφούν 39°C -40°C) διότι σε αυτές τις περιοχές θα επικρατήσουν οι πιο αυξημένες τιμές της θερμοκρασίας. Έτσι λοιπόν, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και πιθανότατα και σε περιοχές της ανατολικής, νότιας και δυτικής Πελοποννήσου θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές 39°C-40°C και τοπικά ακόμη και 41°C. Η πιθανότητα να σημειωθούν σε πολύ τοπικό επίπεδο ακόμη και 42°C θεωρώ πως είναι περιορισμένη, ωστόσο είναι υπαρκτή και δεν αποκλείεται να συμβεί.

Επίσης, οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, όχι όμως σε επικίνδυνες συγκεντρώσεις, παρ’ όλα αυτά όμως θα προκληθεί μια σχετική θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Μέγιστες θερμοκρασίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αθήνα :

Παρασκευή : 34-35°C Σάββατο : 36-37°C Κυριακή : 39-40°C Δευτέρα : 38-39°C

Θεσσαλονίκη :

Παρασκευή : 34°C Σάββατο : 35°C Κυριακή : 35-36°C Δευτέρα : 33-34°C

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments