Ελλάδα

Φωτιά Τώρα: Ημέρα πένθους για την Ελλάδα – Στους 24 οι νεκροί απ’ τις φωτιές (pics&vids)

Φωτιά Τώρα: Ημέρα πένθους για την Ελλάδα – Στους 24 οι νεκροί απ’ τις φωτιές (pics&vids)
Ανείπωτη τραγωδία από τη φωτιά στην Αττική. Στους 24 οι νεκροί, ανάμεσα τους μικρά παιδιά, 156 οι τραυματίες, 11 άνθρωποι διασωληνωμένοι.

Δεν μπορείς να βρεις λόγια για να περιγράψεις αυτό που έζησε η Ελλάδα τις προηγούμενες ώρες από τη φωτιά. Μια πύρινη λαίλαπα στην Αττική που πήρε ζωές, κατέστρεψε περιουσίες, διέλυσε σπίτια, άφησε πίσω της δεκάδες τραυματίες. Ο τραγικός απολογισμός είναι 24 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 156, ανάμεσά τους 16 παιδιά. 11 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εκτός αυτού, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100 (88 ενήλικες, 16 παιδιά) εκ των οποίων οι 11 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι φωτιές συνεχίζουν έως αυτή την ώρα να καίνε την Αττική..

Στό έλεος της φωτιάς βρέθηκαν πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής όπως η Ραφήνα, το Μάτι, ο Νέος Βουτζάς, ο Μαραθώνας, η Πεντέλη, ο Κάλαμος και η Κινέτα.

Οι πυρκαγιές έκαψαν ανεξέλεγκτα δασικές εκτάσεις, σπίτια, οχήματα, ζώα ακόμη κι επιχειρήσεις.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ανατολική και η Δυτική Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις φωτιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

Εκτός αυτού, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανημάτα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά

Η επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής

Η εκπρόσωπος του Συντονιστικού της Πυροσβεστικής που έκανε ενημέρωση λίγο πριν τις 21:30 δεν μίλησε για νεκρούς και έκανε λόγο για 6 τραυματίες από εγκαύματα. Εκτός αυτού, ενημέρωσε ότι η χώρα μας υπέβαλε αίτημα για διεθνή συνδρομή στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η μία από τους τραυματίες νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, στον Ευαγγελισμό, ενώ η κόρη της μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο και είναι εκτός κινδύνου. Τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ και η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Φωτιά στη Πεντέλη

Πυρκαγιά στη Ραφήνα

Τραγωδία στη Ραφήνα

Η φωτιά στη Ραφήνα καίει ανεξέλεγκτη ενώ ο κόσμος έχει εγκλωβιστεί στη θάλασσα περιμένοντας τα σκάφη του Λιμενικού για να τους σώσει.

Ήδη δυνάμεις του Λιμενικού έχουν σώσει πολλούς συμπολίτες μας ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 8 νεκρούς και 25 τραυματίες.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες:

Νέα Μάκρη: «Κόσμος πηδάει στην θάλασσα» – Αρματαγωγό στην περιοχή

Το αδιέξοδο της κατάστασης λόγω της φωτιάς περιγράφει ο πρόεδρος των Αλιέων Νέας Μάκρης για τον κόσμο που είναι εγκλωβισμένος στην παραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αρματαγωγό έσπευσε στην περιοχή, ενώ και άλλα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού κατευθύνονται προς την περιοχή για να βοηθήσουν τον κόσμο.

«Άνθρωποι μεγάλη σε ηλικία, παιδάκια πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν» δήλωσε στον Real fm 97,8 o πρόεδρος των αλιέων της Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος.

«Ο κόσμος είχε κατέβει στην παραλία να σωθεί και δεν έχει δρόμο διαφυγής. Ο κόσμος έχει μαζευτεί στην παραλία και πηδάνε στη θάλασσα για να τους μαζέψουμε και να τους μεταφέρουμε στο λιμάνι της Ραφήνας. Έχουν βγει τέσσερα αλιευτικά, παρόλο που είχαμε ανέμους 8-9 μποφόρ. δεν έχουμε ορατότητα, έχουμε μπει στο σύννεφο καπνού.

Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στην παραλία για να μαζέψουμε τον κόσμο», δήλωσε ο Γιάννης Αθηναίος.

Τσίπρας: Ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής

Ο Αλέξης Τσίπρας γύρισε εσπευσμένα στην Ελλάδα και αμέσως μετά την προσγείωση βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι, για να ενημερωθεί για τις δραματικές εξελίξεις των πυρκαγιών που πλήττουν την χώρα.

Να θυμίσουμε ότι σε δηλώσεις του από την πόλη Μόσταρ, ο πρωθυπουργός δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο οι σημερινές πυρκαγιές να είναι έργο εμπρηστών.

Στην συνέχεια μετά την ενημέρωση του θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως αποφασίσουν αναβολή της δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:

Δείτε εικόνες από τις πυρκαγιές στην Αττική:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments