Πολιτική

Μητσοτάκης: Τηλεφώνησε στον Τσίπρα για τις φωτιές – Τι του πρότεινε

Μητσοτάκης: Τηλεφώνησε στον Τσίπρα για τις φωτιές – Τι του πρότεινε
Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook ανακοίνωσε τις τρεις πρωτοβουλίες που πήρε στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών.

Στην γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: «… Τηλεφώνησα στον κ. Τσίπρα και του πρότεινα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουμε από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρας μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας. Ο κ. Τσίπρας είδε θετικά την πρότασή μου και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ίδρυμα Νιάρχος να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς».

Στην συνέχεια τόνισε: «Είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Θα διερευνηθούν. Όχι μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, αλλά γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι.Είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες».

-Η ανάρτηση με τις πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη:

-Το Μάτι επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίσκεψη στο Μάτι μετά τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν την περιοχή, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους πληγέντες, αλλά και για να έχει ιδίαν αντίληψη για την έκταση και τα αίτια της καταστροφής.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την καμμένη περιοχή, ενώ επισκέφθηκε και το ΕΚΑΒ. Πολιτικά έχει κρατήσει χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας την πολιτική αντιπαράθεση ενώ ακόμη διαρκεί το τριήμερο εθνικό πένθος.

Ήδη από χθες είχε σύσκεψη με αρμόδιους τομεάρχες και ειδικούς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ενώ αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινώσει τα συμπεράσματα της ΝΔ και τις προτάσεις της για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments