Ελλάδα

Φθιώτιδα: Πλημμύρισαν οι δρόμοι – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση

Φθιώτιδα: Πλημμύρισαν οι δρόμοι – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση
Πλημμύρισαν οι δρόμοι στη Φθιώτιδα μετά από την καταιγίδα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Φθιώτιδας μετά από την καταιγίδα που ξέσπασε πριν από λίγο.

Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο έχει αποκλειστεί αυτή την ώρα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς και του δήμου Λαμίας.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα πέντε ημερών που τα μπαζωμένα ρέματα μετατράπηκαν σε ορμητικούς χείμαρρους και παρασύρουν, ότι βρίσκουν μπροστά τους.

Την περασμένη Κυριακή που οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει ξανά, μπορεί να υπήρξαν ζημιές στο οδόστρωμα, όμως τα σπίτια γλύτωσαν.

Οι κάτοικοι της περιοχής κατηγορούν γι’ αυτό το περιστατικό τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς υποστηρίζουν ότι τα μπάζα τους έφραξαν τους δρόμους του νερού από το βουνό, που επί χρόνια κυλούσε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα προς την κοιλάδα του Σπερχειού.

Σήμερα το πρωί το φαινόμενο επαναλήφθηκε με μια βροχή, η οποία μάλιστα ήταν μικρής διάρκειας και έντασης, ενώ οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και απαιτούν να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα.

Ολόκληρες βαριές σιδερένιες πόρτες παρασύρθηκαν, δέντρα αποκολλήθηκαν και στα σπίτια το νερό έφτασε μέχρι τις πόρτες!

Από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής υπήρξε η ενημέρωση ότι στο σημείο έχουν μεταβεί τρία οχήματα από Αργυροχώρι και Λαμία με επικεφαλής τον Διοικητή της ΠΥ Λαμίας Πύραρχο Θρασύβουλο Ζαγγογιάννη, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το ερπυστριοφόρο της 7ης ΕΜΑΚ. Την επιχείρηση συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής Αρχιπύραρχος Νικόλαος Σπαής.

Στο σημείο έχουν φτάσει και ο Δήμος Λαμιέων με την Πολιτική Προστασία της ΠΕ Φθιώτιδας, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια και όλη η προσοχή είναι στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπνεησίου, καθώς τα νερά απείλησαν να διακόψουν την κυκλοφορία. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και να ακολουθούνται πάντα οι οδηγίες των Τροχονόμων.

Η ΕΡΓΟΣΕ ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τι έχει συμβεί και πως θα πρέπει κάποιος να επιληφθεί του θέματος, για να μην υπάρξουν θύματα και σοβαρές ζημιές όπως συνέβη στη Μάνδρα ή στις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: LamiaReport.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments