Ελλάδα

Ξάνθη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του ασφαλιστή – Τον εκτέλεσε ο κουμπάρος του

Ξάνθη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του ασφαλιστή – Τον εκτέλεσε ο κουμπάρος του
Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Ξάνθης από την εξιχνίαση της δολοφονίας του ασφαλιστή.

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Ξάνθης από την εξιχνίαση της δολοφονίας του ασφαλιστή.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν, ότι ο οπτικός Αγκόπ Μπαλατλιάν σκότωσε τον ασφαλιστή και κουμπάρο του, Κώστα Δαλακούρα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Πίσω από τη διπλή τραγωδία, κρύβονται σοβαρές οικονομικές διαφορές που, πιθανότατα, είχαν τη ρίζα τους στο διαδικτυακό τζόγο.

Η βαλλιστική εξέταση στο όπλο που σκόρπισε το θάνατο έδειξε ότι ήταν ένα τροποποιημένο πιστόλι τύπου Glock των 9Χ19 χιλιοστών. Τέτοιου είδους μετασκευές γίνονται σε ποσοστό 99% από την Τουρκία όπου πωλούνται στη «μαύρη» αγορά και εισάγονται παράνομα στην Ελλάδα και τώρα η αστυνομία ερευνά τα  ταξίδια του οπτικού στην γειτονική χώρα, προσπαθώντας να ανακαλύψει πότε και πώς το προμηθεύτηκε.

Το πρώτο στοιχείο που έδειξε στους αστυνομικούς ότι το όπλο της αυτοκτονίας ήταν το ίδιο με το οποίο είχε βληθεί ο ασφαλιστής, ήταν ο κάλυκας από τη μια και μοναδική σφαίρα που διαπέρασε την πνευμονική αρτηρία και την καρδιά του 55χρονου βρέθηκε στο γραφείο του αυτόχειρα, ενώ η νεκροτομή που έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης έδειξε ότι είχε δεχθεί την σφαίρα από μπροστά, στο αριστερό ημιθωράκιο και το τραύμα ήταν διαμπερές.

Ο ασφαλιστής Κώστας Δαλακούρας βρέθηκε νεκρός γύρω στις 3 το απόγευμα της Τρίτης από την κόρη του, πεσμένος μπρούμυτα πάνω στο γραφείο του, ενώ ο θάνατός του είχε επέλθει γύρω στις 10 το πρωί.

Την ίδια ημέρα στις  10.30΄τη νύχτα ο Αγκόπ Μπαλατλιάν, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του επί της οδού Βενιζέλου της Ξάνθης, ενώ η οικογένειά του που τον έψαχνε από τις 2 το μεσημέρι, ανησύχησε και ειδοποίησε την αστυνομία.

Υπήρχαν υπόνοιες οι δυο υποθέσεις συνδέονταν κι έτσι οι αστυνομικοί τις εξέτασαν παράλληλα, αναζητώντας τις τελευταίες κινήσεις των θανόντων, μέσα από μαρτυρίες, έγγραφα και οπτικό υλικό, αν και στην αρχή οι αστυνομικοί ήταν επιφυλακτικοί.

Οι νέες επιχειρηματικές κινήσεις του Δαλακούρα, που ο ίδιος είχε προαναγγείλει στο προφίλ του στο facebook, βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της αστυνομίας, αφού έκανε λόγο για ένα κύκλο που έκλεισε και ένα νέο που ανοίγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της Ξάνθης,  ο δράστης και αυτόχειρας είχε πέσει στα «δίχτυα» του διαδικτυακού τζόγου, στον οποίο φέρεται να ξόδευε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο Αγκόπ Μπαλατλιάν φέρεται να είχε δανειστεί από το θύμα σημαντικό ποσό, για το οποίο είχε δώσει ως ενέχυρο στον Δαλακούρα κάτι πολύτιμο -ίσως διαμάντια από το οικογενειακό κοσμηματοπωλείο- που έπρεπε πάση θυσία να πάρει πίσω.

Από νωρίς το πρωί βρέθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ από τη Θεσσαλονίκη που ερεύνησε τόσο το σκηνικό της ανθρωποκτονίας, στο γραφείο του Κ. Δαλακούρα, όσο και στο χώρο που αυτοκτόνησε ο Αγκόπ Μπαλατλιάν, σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments